Openstelling Heemtuin

In de heemtuin vindt u o.a. een bijenstal, diverse akkertjes, een kruidentuin, compostbereidingen, bloemenweide, dierentoren en een voorjaarsbos. Tijdens de openstelling van de Heemtuin zijn er rondleidingen.

Dankzij de actieve leden van deze werkgroep is er doorlopend bedrijvigheid in de natuurtuin, en dus ook altijd plaats voor nieuwe vrijwilligers.

Voortdurend worden nieuwe initiatieven ontwikkeld. De tuin wordt momenteel anders ingericht. De naam is veranderd van heemtuin in natuurtuin.

De tuin is ingedeeld in een Vlindertuin, er zijn akkertjes aangelegd, er is een kruidenhoek, een fruithoek met bessenstruiken, mini heideveldjes, een composthoek enz. Achter in de natuurtuin staat een stal met bijenkasten van imkervereniging “de Heidebloem”.

De vrijwilligers zijn actief met planten, zaaien, oogsten, maaien, snoeien en niet te vergeten: lekker genieten te midden van al dat moois. De medewerkers van de tuin verzorgen op verzoek rondleidingen in de tuin, en informatie over het zelf maken van compost.

De natuurtuin bezoeken?

De natuurtuin is te bezoeken op dinsdag van 13:30 – 16:00 uur en op andere dagen als de poort openstaat. Op afspraak is ook mogelijk. Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de werkgroep.

Contactpersoon:

Jan Overbeek 06-20281816 ajoverbeek1970@kpnmail.nl

Wanneer

  • 1 apr - 31 okt 2020
    • elke dinsdag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Natuureducatie centrumIVN, Han Jordaan

Adres
Dievelaarslaan 2, 7481 WJ

Tip je vrienden

facebook twitter