Gesloten | Openstelling Heemtuin

In de heemtuin vindt u o.a. een bijenstal, diverse akkertjes, een kruidentuin, compostbereidingen, bloemenweide, dierentoren en een voorjaarsbos. Tijdens de openstelling van de Heemtuin zijn er rondleidingen.

De Heemtuin is een unieke tuin, de trots van IVN Haaksbergen. Voor bijen, vlinders en andere insecten is de tuin een waar lustoord. Verschillende planten, bomen en struiken die vroeger groeiden in het Twentse land (sommige groeien er overigens nog steeds) vind je in de heemtuin. Ook enkele uitheemse soorten zijn geplant in bijvoorbeeld de kruidentuin en drachtplantenhoek. Onder meer door het aanleggen van droge en natte delen worden de verschillende plantensoorten op hun wenken bediend.

Diversiteit aan planten & bloemen

Op allerlei plekken zijn infoborden geplaatst en er zijn educatieve borders aangelegd waar verschillende planten op familie gerangschikt bijeen staan. Vanaf de uitkijkheuvel kun je de heemtuin grotendeels overzien. Er is een vijver met een moerasgedeelte, een voorjaarsbos met stinzenplanten, een kruidentuin, vlindertuin, bloemenweide en kweekhoek. Akkertjes zijn ingezaaid met oude graansoorten als spelt, vlas en boekweit. Ook ‘vergeten groenten’ kom je hier tegen.

Tijdens de openstelling van de tuin is er honing te koop en kun je een kop koffie of thee nuttigen. De IVN Heemtuin is een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin.

IVN Nederland

Het IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. IVN organiseert niet alleen wandelingen en excursies maar ook tentoonstellingen, lezingen en cursussen. Iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en zijn leefomgeving beter wil leren kennen kan meedoen. Sinds 1984 is IVN afd. Haaksbergen gevestigd in natuureducatiecentrum "Han Jordaan".

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Natuureducatie centrumIVN, Han Jordaan

Adres
Dievelaarslaan 2, 7481 WJ

Tip je vrienden

facebook twitter