Lente in de Schaapskooi

Lente in de kooi, nieuw leven is er volop. De lammetjes laten met hun bléren luid van zich horen. Vandaag is het feest in de kooi, de lente wordt gevierd met leuke activiteiten voor jong en oud; lammetjes aaien, demonstratie schapendrijven, roofvogelshow.

!!!Dit was het programma van 2022. Programma 2023 volgt.

Je kunt in de kooi de jongste lammetjes, hun al wat grotere broertjes en zusjes, samen met hun moederschapen bewonderen, samen op de foto, aaien en broekjes voeren.

Vier de lente, graat tot ziens in de Schaapskooi!

Herder en hond aan het werk

Zie één van de herders samen met zijn hond aan het werk. Ze laten je zien hoe het schapen drijven in zijn werk gaat. De herder geeft zijn hond signalen die hij perfect opvolgt. Een fascinerend schouwspel.

Roofvogelshow

De valkeniers van ‘De Valkenhof’ geven verspreid over de dag spannende roofvogelshows. Uilen die geruisloos over je heen vliegen, spectaculaire vluchten van de buizerd en buk op tijd als de reusachtige gieren laag over jouw heen vliegen. De roofvogels van dichtbij, op de handschoen, bewonderen kan ook. En wie weet landt er tijdens de show wel één van deze kanjers bij jouw op de handschoen.

Herder Horst vertelt

In het educatief centrum neemt Herder Horst je op de interactieve informatiewanden mee in de verhalen over schapen, herders en de natuur van het Haaksbergerveen. De aanwezige vrijwilligers beantwoorden graag je vragen en weten je ook een mooi verhaal te vertellen over bordercollie ‘Snow’, de held van de hei. Onbewust heeft hij ervoor gezorgd dat er aan de rand van het Haaksbergerveen deze prachtige schaapskooi staat.

Lammetje adopteren

Fan van de lammetjes? Je kan een lammetje adopteren. Het lammetje blijft natuurlijk bij de kudde, maar je kan zelf een lammetje uitkiezen dat je wilt adopteren en het een eigen naam geven. Je krijgt een adoptiecertificaat en een ‘lammetjesfoto’. Ieder lammetje heeft een eigen uniek oornummer, je adopteert dus echt je eigen lammetje.

Overig

  • Route & Parkeren: Voor de juiste rijrichting en parkeren volg de borden en de aanwijzingen van de parkeerregelaars. Als het mogelijk is, kom op de fiets.
  • Honden: honden kunnen niet mee, de schapen en vogels worden hier erg onrustig van.
  • Opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de Schaapskudde.

Meer informatie

Of bekijk de website www.schaapskuddehaaksbergen.nl/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 3,00 Entreeprijs Volwassenen

Prijs kinderen vanaf 4 jaar | Tip: neem contant geld mee, pinnen kan beperkt.

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter