(AFGELAST) Repair Café

Stichting Gilde Haaksbergen verzorgt het Repair Café. Iedereen kan hier terecht voor lichte reparaties (gratis) aan gebruiksgoederen. Vanwege COVID-19 is het Repair Café voorlopig één keer per 14 dagen op afspraak te bezoeken.

Woensdag 7 oktober geen repair café

Gelet op het toenemende aantal COVID-19 besmettingen in Haaksbergen en omgeving is het niet verantwoord om de zitting van woensdag 7 oktober door te laten gaan. Houdt de website en Facebookpagina van Gilde Haaksbergen in de gaten voor de actuele stand van zaken.

Reparaties

Gratis lichte reparaties aan:
- Elektrische apparaten
- Speelgoed
- Fietsen
- Kleding
- Meubels

De vrijwilligers rekenen op de nodige belangstelling vanuit de Haaksbergse gemeenschap. De reparatie moet normaliter binnen een uur geregeld zijn. Het is niet de bedoeling dat klanten het te repareren artikel achterlaten en zelf weggaan. Een kopje koffie/thee is altijd beschikbaar.

Aanmelden

Voorlopig kun je één keer in de 14 dagen op de woensdagmorgen reparaties in de hobby-werkplaats van ’t Gilde laten uitvoeren. Daarvoor bel je T 06-12590615 op de dinsdagmiddag voorafgaand aan de zitting tussen 13.00 en 17.00 uur met het Repair Café. Alleen aangemelde klanten worden toegelaten of schuiven door naar een volgende zitting.

COVID-19 voorzorgsmaatregelen

Door de nog steeds van kracht zijnde RIVM-maatregelen moeten wij rekening houden met de 1,5 meter afstand en mogen zowel klanten als vrijwilligers geen lichamelijke klachten hebben, die duiden op een covid19-besmetting. Om de 1,5 meter afstand goed na te leven beperken wij het aantal reparateurs op maximaal 6 vrijwilligers. Dat betekent automatisch, dat er steeds maar 6 klanten tegelijk kunnen worden geholpen.

Hobbywerkplaats

Buiten het Repair Café is de hobbywerkplaats wekelijks op dinsdag van 9.00-16.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00-12.00 uur geopend. Iedere bezoeker kan er terecht om zelf te klussen, of een klus met de hulp van een vrijwilliger tot een goed einde te brengen. Naast de benodigde materialen (zelf meenemen) wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het gaat om kleine klussen voor privé-doeleinden. Een kopje koffie/thee is altijd beschikbaar!

Klussendienst

De klussendienst verricht werkzaamheden in en om het huis. Mensen die niet in staat zijn zelf het werk uit te voeren, en daarnaast minderdraagkrachtig zijn, kunnen een beroep op de klussendienst doen. Hiervoor moet men een aanvraag bij de Noaberpoort indienen. De klussendienst beoordeelt of de klus voor uitvoering in aanmerking komt. Een geringe vergoeding wordt voor elke klus gevraagd.

Workshops/cursussen

’t Gilde geeft het hele jaar door workshops. Heb je belangstelling om aan een workshop deel te nemen, neem dan contact op met de secretaris van ’t Gilde of bel T 06 20021316.

Vragen en meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator Leo Veldhuis, T 06 10829878. Meer informatie is ook te vinden via www.gildehaaksbergen.nl en via facebook Gilde Haaksbergen.

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -

Prijzen

 • gratis Entreeprijs

Locatie

Gilde Haaksbergen

Adres
Industriestraat 51, 7482 EW
Website
www.gildehaaksbergen.nl

Tip je vrienden

facebook twitter