Nationale Stoomtreindag

Op Hemelvaartsdag rijden de stoomlocomotieven van museum Buurtspoorweg een intensieve dienstregeling over het traject Haaksbergen-Boekelo.

Nationale Stoomtreindag

Op Nationale Stoomtrein dag pakt Museum Buurtspoorweg extra uit door met al onze stoomlocomotieven en rijtuigen te rijden. Ze rijden dan volgens een uitgebreide dienstregeling met stoom van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. De stoomlocomotieven wordt ingezet met verschillende soorten rijtuigen van coupé rijtuigen tot derde klasse rijtuigen met spartaanse langsbanken. Naast deze passagierstreinen zal deze dag ook de goederentrein in actie komen.

Bekijk hier de dienstregeling

Dag van de Verbrandingmotor

Op 31 mei, de Dag van de verbrandingsmotor, geven ze extra aandacht aan diesellocomotieven en wordt er volgens een reguliere dienstregeling 3 keer heen en weer gereden met de diesellocomotieven voor de trein.

Activiteiten voor jong en oud

Naast een extra uitgebreide dienstregeling organiseren ze deze dagen ook diverse leuke activiteiten op zowel station Haaksbergen als station Boekelo.

Station Haaksbergen

Touwslager
Het slaan van touw is een eeuwenoude ambacht die al door meer dan 7 generaties van de familie van Sark bedreven wordt. Zij laten deze dag zien wat het werk van een touwslager inhoudt. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding onder begeleiding zelf een springtouw maken.

Grote uitverkoop van nostalgisch speelgoed én Thomas de Trein spullen Museum Buurtspoorweg organiseert deze dag een grote uitverkoop van veel bijzonder speelgoed. Tollen, blikken speelgoed, puzzels, maar ook Thomas de Trein spullen. Het wordt deze dag allemaal met hoge kortingen aangeboden. Deze uitverkoop vindt plaats in een grote tent op de Parkeerplaats van station Haaksbergen.

Station Boekelo

Modelbanen
In het museumdepot in Boekelo zijn verschillende modelbanen van LGB te zien. Onder meer de LGB-freunde Niederrhein zijn in Boekelo om met modeltreinen te rijden op grote banen waarvoor in de meeste huizen geen plaats is. Deze zie je dan ook veel in een grote hal of zelfs een tuin. Ze worden dan ook wel tuinbanen of in het Duits Gartenbahnen genoemd. Een bijzondere bezienswaardigheid van prachtige, gedetailleerde landschappen, dorpen en steden waar de modeltreinen doorheen rijden.

Daarnaast zijn natuurlijk de eigen modelbaan van Zuiderspoor Enschede te bewonderen. Een baan waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt, zo veel is er te zien.

Wanneer

Locatie

Museum Buurtspoorweg

Adres
Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen
Telefoon
053-5721516
E-mail
Website
www.museumbuurtspoorweg.nl