Plantenmarkt IVN Haaksbergen

Op de jaarlijkse plantenmarkt van de IVN Haaksbergen vindt u een verrassend divers aanbod voor 'groene vingers'.

Een uitgebreid assortiment zelf gekweekte planten, heesters, kruiden, zaden en bos – en stinzenplanten is te bewonderen en vandaag natuurlijk ook te koop.

Als trekkerplant voor de plantenmarkt is gekozen voor: de Mariadistel (Silybum marianum). De Mariadistel is een van de mooiste distelsoorten en is in het wild zeldzaam. Van de plant worden medicijnen gemaakt tegen giftige slangenbeten en leveraandoeningen, alle delen zijn eetbaar.

Verder aanbod:

  • Asperge erwt
  • Lupinus albus
  • Dahlia’s (dahlia-expert Hennie Wijlens is present met een unieke collectie dahliaknollen)
  • Aardappelplantjes gekweekt uit zaad (kruising Opperdoes x Annabelle) hiermee kan eenieder zijn eigen aardappelras telen en verder nog een verscheidenheid aan andere tuinplanten.Voor de liefhebbers van kleurrijke zomerbloeiers presenteert dahlia-expert Hennie Wijlens een prachtige collectie knollen.

Uiteraard is de Heemtuin en de daar aanwezige bijenstal te bezichtigen.

Over De Heemtuin

Met de aanleg van de heemtuin rond het Natuureducatief Centrum ‘Han Jordaan’ is een begin gemaakt in 1982. Het is een unieke tuin geworden, de trots van het IVN Haaksbergen. Voor bijen, vlinders en andere insecten een waar lustoord. Verschillende planten, bomen en struiken die vroeger groeiden in het Twentse land (sommige groeien er overigens nog steeds) vind je in de heemtuin. Ook enkele uitheemse soorten zijn geplant in bijvoorbeeld de kruidentuin en drachtplantenhoek. Onder meer door het aanleggen van droge en natte delen worden de verschillende plantensoorten op hun wenken bediend.

Contact

Heeft u vragen over de Plantenmarkt? Neemt u dan contact op met Jan of Joke Overbeek T: 053-5721974.

Of bekijk de website www.ivn.nl/afdeling/haaksbergen/activiteiten/plantenmarkt-de-heemtuin-0

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Leden koffie/thee € 1.

Locatie

IVN afd. Haaksbergen

Adres
Dievelaarslaan 2, 7481 WJ Haaksbergen
Telefoon
053-5740678
E-mail
Website
www.ivn.nl/afdeling/haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter