Publieksdag! Bekijk de nieuwe N18

Op woensdag 2 mei opent de N18 – Nieuwe Twenteroute officieel voor alle verkeer, maar op dinsdag 1 mei kunnen bewoners uit de regio al een kijkje nemen op de nieuwe autoweg.

Het is dan voor één keer mogelijk om een deel van de N18 (hard)lopend of fietsend te beleven. Bij de aansluitingen Haaksbergen en Neede kun je de weg op. Vanwege de meivakantie zijn er tijdens deze open dag ook activiteiten voor kinderen.

10.00-12.00 uur

Vanaf de aansluiting Haasbergen en Neede kunnen hardlopers de nieuwe weg verkennen.

12.00-16.00 uur

Vanaf de aansluiting Haaksbergen en Neede is de weg open voor fietsers en voetgangers. Kinderen mogen onder begeleiding van een volwassene op hun step, skates of fiets de weg op. Bij de aansluitingen Haaksbergen en Neede staat een open podium. Muzikanten, toneelverenigingen, cabaretduo’s en andere artiesten worden van harte uitgenodigd hier op te treden. Pak die kans!

Oog voor de natuur

Bij de aanleg van de N18 spaarde Rijkswaterstaat zoveel mogelijk natuur. De natuur die toch is verdwenen, legden ze op andere plekken opnieuw aan. Twee van deze plekken zijn vandaag te bezichtigen.

Landgoed Het Lankheet

Van 10.00 tot 16.00 uur organiseert het landgoed rondleidingen. Een gids vertelt over de natuurcompensatie rond de N18. Of maak een boottocht met een traditioneel houten vrachtscheepje op de Buurserbeek. Kinderen kunnen aan de slag met een schepnetje en leren waterdieren determineren.

Landgoed Het Lankheet, Assinkweg 1, Haaksbergen

Vleermuizentoren Teesinkbos

In 2016 is een vleermuizentoren gebouwd in het Teesinkbos bij Boekelo. Dit ter compensatie voor het slopen van de verblijfplaatsen van de vleermuizen in twee oude huizen. Uniek is dat er nu al vleermuizen wonen. Om 11.00 en 13.00 uur kun je lezingen bezoeken over de voorzieningen van de vleermuizen.

Vleermuizentoren Teesinkbos, Landsteinerlaan, Enschede

Facebook: Rijkswaterstaat N18 Nieuwe Twente Route

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Nieuwe N18 | aansluiting Haaksbergen + Aansluiting Neede

Tip je vrienden

facebook twitter