Bas Nijhuis en Eddy van der Ley

De bestseller ‘Niet zeiken, voetballen!’, van internationaal topscheidsrechter Bas Nijhuis en schrijver Eddy van der Ley, is ook in het theater een regelrechte hit.

Voor het eerst in de geschiedenis trekt een actieve voetbalscheidsrechter volle zalen in het theater. Bas Nijhuis blijkt een heuse rasentertainer te zijn. Met presentator Eddy van der Ley, auteur van de bestseller ´Niet zeiken, voetballen!´, vormt hij op de planken een geoliede twee-eenheid. Recensenten spreken vol lof over de voorstelling. “Een verrassende show vol dynamiek en humor”. En: “Topamusement van de bovenste plank.”

In de bruisende show, ook interessant voor niet-voetballiefhebbers, neemt Nijhuis de bezoekers letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Daarbij worden actiebeelden uit de praktijk getoond en door de toparbiter becommentarieerd. Ook is er alle ruimte voor interactie met het publiek.

De theatershow is een rechtstreeks uitvloeisel van het boek ‘Niet zeiken, voetballen!’, over leven en werk van Nijhuis. De biografie kwam eind oktober 2017 uit en had al na enkele weken de status van bestseller te pakken. Inmiddels zijn ruim 40.000 exemplaren over de toonbank gegaan. In het theater gaan Van der Ley en Nijhuis in op het geheim van het succes, maar krijgt het publiek ook anekdotes voorgeschoteld die niet in het boek staan.

Het Enschedese duo speelt in Haaksbergen een thuiswedstrijd. Nijhuis heeft er bakkerij B’ij Oons en Van der Ley was korte tijd woonachtig in De Ster van Twente. Uiteraard vertelt de arbiter op de planken ook over zijn ondernemerschap als eigenaar van de bakkerij, alsook over zijn diepgewortelde liefde voor dieren. Na afloop van de show is er een meet & greet en kan desgewenst het boek worden gekocht, voorzien van handtekeningen.

Kaarten

Kaarten zijn te verkrijgen via www.dekappen.nl, T 053 5730250 of via de theaterkassa, dagelijks geopend van 08.30 tot 12.30 uur (vrijdag tot 12.00 uur) en een uur voorafgaand aan een voorstelling.

Wanneer

Prijzen

  • € 18,50 Entreeprijs

Locatie

Theater De Kappen

Tip je vrienden

facebook twitter