Expositie: Speelgoedsculpturen voor jong en oud

“...we worden oud omdat we niet meer spelen”

Gerard Koopman (Enschede, 1938) is architect en, dat het liefst, beeldhouwer. Het speelse in zijn creativiteit uit zich in de beelden die hij in samenwerking met Frank Bolink gemaakt heeft. Zoals “Het Glazen Bos” in Haaksbergen. Deze beelden bestaan uit herkenbare elementen, waar bij nader inzien iets wonderlijks mee aan de hand is. Soms komen ze kinderlijk over. Maar op vele rotondes en openbare ruimten in het land geven deze beelden veel kijkplezier. Zeker nu ook zijn ontworpen speelgoed.

Zijn dochter Carolien (Enschede, 1970) koos tijdens haar opleiding AKI (1993 ), naast illustratie, voor de interieurarchitectuur. Het plezier dat zij beleeft aan het ontwerpen en uitvoeren van haar houten sculpturen is zichtbaar in haar collectie “Six Dogs”. Deze zijn te typeren als een zorgvuldige balans tussen kunst, design en speelgoed. Haar trekkarretjes en puzzels kunnen ook bijzondere interieurelementen zijn of herinneringscadeaus die de tijd doorstaan. De liefde voor illustratie en vrije kunst verloor Carolien echter nooit uit het oog. Haar talent als illustrator is te zien in de door haar geschreven kinderboeken. Tijdens de expositie gaat Boek en Buro Haaksbergen extra aandacht besteden aan de boekjes van Carolien Koopman.

Openingstijden tentoonstelling

De tentoonstelling 'Gerard Koopman & Carolien Koopman: Speelgoed' is te zien op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 16.30 uur en tijdens de pauzes van voorstellingen in het theater en op afspraak. Carolien opent zelf de tentoonstelling op zondag 18 februari om 15.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Kunstzaal Achterom

Iedere zes weken wordt er bij Kunstzaal Achterom een nieuwe expositie ingericht van een erkend kunstenaar.

Wanneer

  • 18 feb - 31 mrt 2018
    • elke zaterdag | - uur
    • elke zondag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

De Kappen | Kunstzaal Haaksbergen

Adres
Blankenburgerstraat 40-42, 7481 EB Haaksbergen
Telefoon
053-5730200
E-mail
Website
www.dekappen.nl/kunstzaal/

Tip je vrienden

facebook twitter