Lezing amfibieën en reptielen.

! Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 sept a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

Op donderdag 22 maart verzorgt Tariq Stark, ecoloog en amfibiekenner, een lezing over de amfibieën en reptielen in het Haaksbergerveen.

In dit unieke hoogveengebied komen enkele niet algemene soorten voor. Zoals de heikikker waarvan het mannetje in de paringstijd een blauwe kleur aanneemt. En de kamsalamander die tot de Natura 2000 soorten behoort.

Edo Goverse staat de IVN werkgroep, die nauw samenwerkt met eigenaar Staatsbosbeheer, met raad en daad terzijde. Het project omvat inmiddels twintig poelen. In drie ervan is de kamsalamander gesignaleerd.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan de vrijwilligers van eind februari tot begin juli de poelen langs om de amfibiepopulatie te inventariseren. Een leuke en leerzame bezigheid.

Ook meehelpen met tellen?

Vanuit RAVON wordt een telgroep begeleidt die de aantallen amfibieën en reptielen in het Haaksbergerveen bijhoudt. Wie mogelijk belangstelling heeft voor het telwerk (zondag 25 maart) kan zich deze avond melden.

De lezing wordt gehouden in het IVN-gebouw Han Jordaan, Dievelaarslaan 2 en begint om 19.30 uur. De toegang voor de leden/donateurs van het IVN is € 1, niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50.

Wanneer

Prijzen

  • € 1,00 Prijs voor leden
  • € 2,50 Prijs voor niet-leden

koffie/thee gratis

Locatie

IVN Gebouw

Adres
Dievelaarslaan 2, Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter