Nationale Stoomtreindag

Op Hemelvaartsdag rijden de stoomlocomotieven van museum Buurtspoorweg een intensieve dienstregeling over het traject Haaksbergen-Boekelo.

Nationale Stoomtreindag

Hemelvaartsdag pakt Museum Buurtspoorweg extra uit! Alle rijvaardige stoomlocomotieven met verschillende rijtuigen rijden tussen Haaksbergen en Boekelo. Van coupé rijtuigen tot derde klasse rijtuigen met Spartaanse langsbanken. Ieder uur rijdt er dan een trein van Haaksbergen naar Boekelo. En uw fiets kan gratis mee in de bagagewagen.

Kom de “Kikker” weer bewonderen

Dit jaar wordt de oudste Nederlandse rijvaardige stoomlocomotief “de Kikker” na een restauratie van ruim 3 jaar weer in dienst gesteld. Tijdens Hemelvaartsdag op 10 mei is de locomotief te bewonderen tussen Haaksbergen en Boekelo. De Kikker heeft haar gifgroene Staatsspoor uiterlijk, geruild voor de donkergroene uitvoering waarmee ze voor de Nederlandse Spoorwegen heeft gereden. Ze verschijnt dan ook onder het nummer NS 8107 op de baan.

Modelspoorbanen – extra groot

Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei kun je op museumlocatie Boekelo vanaf 10.30 uur grote modelspoorbanen (voor de kenners modelbanen van LGB) bewonderen. Deze banen zijn zo groot dat ze in de meeste huizen niet eens passen. Meestal zie je ze in een grote hal of tuin; ze worden daarom ook wel tuinbanen genoemd. Omdat ze zo groot zijn zie je ze ook niet zo vaak, dus dit is een mooie gelegenheid om je eraan te vergapen.

Dat wordt een hele happening!

Wanneer

Prijzen

  • € 3,00 Entreeprijs

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis | Kinderen 4-11 jaar: perronkaartjes € 3, enkeltje € 5, retour € 6,50 | > 12 jaar en ouder: perronkaartje € 3, enkeltje € 7, retour € 9,50.

Locatie

Museum Buurtspoorweg

Adres
Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen
Telefoon
+31535721516
E-mail
Website
www.museumbuurtspoorweg.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter