Filmhuis: Im Labyrinth des Schweigens

Im Labyrinth des Schweigens is een drama over een samenzwering van Duitse overheidsinstanties om nazimisdaden van de Tweede Wereldoorlog in de doofpot te stoppen.

In het kader van het Overijssels Filmfestival, met als thema Overijssel Poort naar het Oosten, wordt in Kunstzaal Achterom op woensdag 8 november de Duitse film Im Labyrinth des Schweigens vertoond. Om 19.30 uur, voorafgaand aan de film wordt er een inleiding verzorgd dor Omar Larabi, historicus en filmrecensent.

Frankfurt, 1958. Het naoorlogse leven van de West-Duitsers verandert drastisch dankzij het Wirtschaftswunder, het grootschalige economische herstel. De meesten van hen willen niet meer aan de oorlog herinnerd worden en proberen hun schuldgevoel te onderdrukken. Wanneer een journalist op een schoolplein een leraar herkent als een voormalig bewaker van Auschwitz en aangifte tracht te doen, wil eigenlijk niemand zich ermee bemoeien. Johan Radmann, een jonge officier van justitie, neemt de zaak toch aan en niemand, zelfs niet zijn baas, kan hem overtuigen het te laten rusten. Hij komt erachter dat bijna iedereen claimt nooit van de term 'Auschwitz' gehoord te hebben, terwijl anderen proberen de vreselijke gebeurtenissen simpelweg te vergeten.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

De Kappen | Filmhuis

Adres
Blankenburgerstraat 40-42, 7481 EB Haaksbergen
Telefoon
053-5730200
E-mail
Website
www.dekappen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter