Actieplan Haaksbergen Centrum

Het actieplan voor het centrum willen we en kunnen we niet alleen maken. We hebben u als ondernemer, inwoner, betrokkene nodig en we horen graag wat u denkt! Daarom nodigen wij u van harte uit voor een drietal workshops.

Net als andere dorpen en steden moet Haaksbergen zijn best blijven doen om zo aantrekkelijk mogelijk te blijven voor inwoners, bezoekers uit de regio en toeristen. Het centrum moet het kloppende hart van het dorp zijn en blijven. De gemeente en de ondernemers willen een concreet actieplan waar in staat wat er gaat gebeuren en door wie. Dat moet een breed gedragen actieplan worden.

Aanmelden graag bij Dirk-Jan de Jager, Gemeente Haaksbergen via

De eerste workshop

De drie workshops worden georganiseerd in samenwerking met Broekhuis Rijs Advisering. De conclusie na de eerste bijeenkomst was overduidelijk, zo constateert ook wethouder Annette Nijhuis. “Er moét iets gebeuren en we moéten met elkaar samenwerken. Een aantrekkelijk centrum waar bezoekers graag komen en hun aankopen doen hangt af van allerlei factoren. Tijdens de eerste workshop hebben we gesproken over bestrating, straatmeubilair, meer groen, parkeren en uitstallingen. Maar ook over de aanpak van winkelpuien, het tegengaan van leegstand, het oprichten van een ondernemersfonds en het versterken van de verbinding met de toeristische sector.”

De tweede workshop

Onderwerpen genoeg. De gemeente wil graag verder in gesprek over deze en andere onderwerpen. “Maar bij praten alleen blijft het niet”, verzekert wethouder Nijhuis. “Natuurlijk moet je eerst in kaart brengen wat ondernemers en inwoners ervan vinden, maar uiteindelijk willen we nog voor het eind van dit jaar een concreet actieplan presenteren met daarin praktische actiepunten. Wat gaan we allemaal doen? Wie gaat dat doen? En wanneer? Het actieplan moet onder meer antwoord geven op die drie vragen. Ik hoop dat maandag 30 oktober veel inwoners en vooral ook veel ondernemers naar Partycentrum Het Hagen komen om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen over de toekomst van ons centrum.”

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Het Hagen

Adres
Scholtenhagenweg 36, 7481VP Haaksbergen
Telefoon
053-5726768
E-mail
Website
www.het-hagen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter