HAAKstafette in de Kappen

Een estafette in het teken van Haken tegen kanker. Er wordt gewerkt aan een wereldrecordpoging voor het Guinness Book of Records; een slinger van minimaal 10 kilometer gehaakte vlaggetjes.

De Nije Stichting (Hengelo) is een centrum voor nazorg voor kankerpatiënten en voor hun naasten. Op 13 maart 2018 bestaat de stichting 10 jaar en zeker wanneer je kanker hebt is het belangrijk om iedere dag je eigen slingers op te hangen. Er wordt gewerkt aan een wereldrecordpoging, minimaal 10 kilometer gehaakte vlaggetjes, wat betekent dat er minimaal 40.000 (!) vlaggetjes moeten worden gehaakt. De helft is inmiddels al bijna klaar, maar er moet nog heel veel gebeuren. Daarom deze HAAKstafette.

Dit komt onder andere:

  • Haak-café, doe mee en kom gezellig haken
  • Naai-café (hier zie je live hoeveel werk het is om de vlaggen aan elkaar te naaien volgens de eisen van het Guinness Book of Records)
  • Nije-café, waar de Nije stichting aanwezig zal zijn. Dit is een inloop voor mensen die een praatje komen maken, al dan niet kanker hebben of hebben gehad of iemand zijn verloren aan deze ziekte
  • Info-stands met aan de ziekte gerelateerde thema's bijvoorbeeld homeopathie bij kanker, fysio, reiki, etc.
  • Diverse workshops met betrekking tot het haken van vlaggetjes en sleutelhangers
  • Live muziek, onder andere de Larense Accordeonvereniging komt ons met twee optredens blij maken
  • Coffee-corner

Leuke Actie:

Voor basisschoolkinderen: Als je vandaag een vlaggetje, dat je zelf hebt gehaakt, komt brengen krijg je een lekkere pannenkoek.

Je kunt intekenen voor een deel van de vlaggenlijn dat na de (uiteraard geslaagde) poging wordt verkocht en een intekenmogelijkheid voor het Guinness Book of Records waar dit record in komt te staan.

Uiteraard is er de mogelijkheid om te doneren aan de Nije Stichting. Er worden kleine handgemaakte productjes aangeboden, de opbrengst hiervan komt rechtstreeks ten goede aan de Nije Stichting.

De HAAKstafette wordt georganiseerd door Tanja Lammers. Het geld dat binnenkomt is een donatie aan de Nije stichting.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

De Kappen | Theater

Adres
Blankenburgerstraat 40-42, 7481 EB Haaksbergen
Telefoon
053 5730200
E-mail
Website
www.dekappen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter