Lezing: Bank Jordaan

Boeiend beeldverhaal van de Werkgroep Archief bank Jordaan dat de geschiedenis beschrijft van de Bank Jordaan van 1914 tot 1948.

Bank Jordaan

Financiƫle duizendpoot in een klein Twents dorp. In 1914 besloot Derk Jordaan, telg uit een Haaksbergse textielfamilie, te beginnen met een kassiersbedrijf in het huis van zijn vader, het huidige Notarishoes. De zaken gingen zeer voorspoedig en wat volgde is geschiedenis: de Bank Jordaan groeide uit tot een financiƫle speler van formaat met contacten over de gehele wereld.

Toen het bankgebouw in 2014, na vele jaren van leegstand, werd gesloopt bleek er boven de kluis een groot aantel dossiers uit de jaren dertig van de vorige eeuw verstopt te zitten. De Historische Kring Haaksbergen ontfermde zich over de stukken, waarna de Werkgroep Archief bank Jordaan aan de slag ging met het inventariseren en ordenen van de historisch interessante documenten.

  • In de lezing wordt voor de pauze ingegaan op de persoon Derk Jordaan en de geschiedenis van het bankgebouw door de jaren heen.
  • Na de pauze worden de werkzaamheden van de Bank belicht aan de hand van documenten die gevonden zijn in de dossiers.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

De Richtershof

Adres
Von Heijdenstraat 8, 7481ED Haaksbergen
Telefoon
053-5721216
E-mail

Tip je vrienden

facebook twitter