Samengestelde menwedstrijd

! Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 sept a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

Menvereniging 'Het aangespannen paard', onderdeel van De Sterruiters, houdt donderdag 25, zaterdag 27 en zondag 28 mei op de terreinen bij de manege aan de Onlandsweg een samengestelde menwedstrijd.

De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Bond voor de Hippische Sport. Er wordt deelgenomen door enkel-, twee- en vierspannen paarden en pony's. De deelnemers komen uit de regio, maar ook uit Utrecht, Noordwijk & Nieuwegein.

Programma donderdag 25 mei:

  • 9.00 tot 16.00 uur Wedstrijd

Programma zaterdag 27 mei:

  • 9.00 uur Dressuur
  • 9.15 uur Vaardigheidsproef

Programma zondag 28 mei:

  • 9.00 uur Marathon
  • 17.30 uur Prijsuitreiking

Bij menwedstrijden is teamwerk erg belangrijk, een team bestaat al snel uit 4 tot 5 personen en vaak speelt het hele gezin hierin een rol. Bij de organisatie van de menwedstrijd bij de sterruiters is de toeschouwer en het gezin een belangrijk uitgangspunt geweest. De diverse wedstrijdonderdelen zijn allemaal dichtbij elkaar gesitueerd zodat u een goed overzicht hebt van de wedstrijd.

De deelnemers aan de samengestelde menwedstrijden moeten drie onderdelen voltooien. Elk van de onderdelen vergt een specifieke deskundigheid, maar in alle gevallen is het voor toeschouwers een lust voor het oog. De te nemen hindernissen vragen van mens en paard vaardigheid, een combinatie vertrouwen en samenwerking, kortom teamwork.

Met 80 aanspanningen uit het hele land en een aantal buitenlandse menners heeft het mensportevenement een sterk deelnemersveld. De tweespan paarden & vierspannen pony´s scoren wat aantalen hoog. Vijf van de hindernissen bevinden zich op het bosterrein in de buurt van de manege. 1 hindernis bevind zich op het hoofdterrein. De hindernissen liggen op loopafstand van elkaar en zijn zo voor het publiek makkelijk te volgen.

"De hindernissen kenmerken zich door de vele mogelijkheden voor zowel de ervaren als de minder ervaren menner. Elke hindernis is op verschillende manieren te rijden. Iedere deelnemer bedenkt voor zichzelf welke manier de beste is voor zijn of haar span."

Het publiek kan langs de hindernissen lopen, genieten van het spektakel en het aanmoedigen, de toegang is gratis.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Sterruiters, Onlandsweg 1

Adres
Onlandsweg 1, Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter