Scholtenhagen Festival

Jaarlijks terugkerend cultureel- en spelfestival voor jong en oud in Park Scholtenhagen met muziek, kunst- en foodmarkt, schaapscheerdersfeest en speelplezier voor de kinderen.

Twee muziekpodia , Kunst- en Foodmarkt, Schaapscheerdersfeest en speciaal voor de kinderen 'bushalte, de vrije gift'. Natuurlijk is er ook nog een loterij met mooie prijzen.

Podiummuziek

Vanaf 12.30 uur kunt u op twee(overdekte) buitenpodia genieten van live muziek van diverse bands en straattheateracts.

De twee dames van Sweet ’N Spicy spelen akoestisch verschillende bekende nummers en de mannen van Alice Spring Band maken de fijnste Ierse volksmuziek en staan garant voor een heleboel gezelligheid op het podium! De Grolsch House Band sluit dit jaarlijkse Festival af. Op het tweede podium in de muziekkoepel treden lokale talenten en muzikanten op.

Straattheater

Nieuw dit jaar is straatttheater Waltraaf. Zij verzorgen een doorlopende voorstelling op het hele festivalterrein.

Kunstmarkt

Tussen de diverse podia is er ook kunst te vinden in Park Scholtenhagen. Kunstenaars uit de regio exposeren hun kunst in de vele stands in het park.

Kinderplein

Het kinderplein is gedoopt tot 'Bushalte, de vrij gift'. Naast dat je er lekker kan springen op springkussens, acrobatiek kunt oefenen op de circusspeelplaats, jezelf kunt laten schminken, kun je er smullen van poffertjes in de 'Bloesempoffertjesbus', van pannenkoeken uit een Scharphofcamperbus of van een ijsje uit de ijssalonbus. De toegang tot het Kinderplein is gratis, maar een gift voor de goede doelen is van harte welkom!

Schaapscheerdersfeest

Rond 12.30 uur zullen de schapen van Schaapskudde Haaksbergen hun intocht maken op het Scholtenhagenfestival. Van 13.30 tot 17.00 uur kunt u een kijkje nemen terwijl de schapen vakkundig van hun warme vacht worden ontdaan.

Organisatie

Het Scholtenhagen Festival wordt georganiseerd door Lionsclub Haaksbergen. De opbrengst van het festival komt ten goede aan goede doelen. Dit jaar Voedselbank Haaksbergen/Enschede en Alzheimer Café Haaksbergen.

Voor meer informatie over de kunstmarkt of deelname aan de kunstmarkt kunt u contact opnemen met Harry Naber via harrynaber@gmail.com.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Park Scholtenhagen

Adres
Scholtenhagenweg, 7481VP Haaksbergen
Telefoon
053-5721116
E-mail
Website
www.scholtenhagen.nl

Tip je vrienden

facebook twitter