Concert Symfonia jong Twente

Symfonia Jong Twente bezoekt vrijdag 24 juni Haakbergen voor een benefietconcert. De organisatie van het concert is in handen van de Rotary Neede-Haaksbergen. De opbrengst komt ten goede van het project voor watervoorzieningen in Sri Lanka.

Symfonia jong Twente

Symfonia Jong Twente, onder leiding van dirigent Alexander Geluk, brengt met de ouverture Romeo en Julia van Tsjaikovski tijdens de Summer Tour 2016 een ode aan de 400 jaar geleden gestorven William Shakespeare. De Haaksbergse Martine Velthuis (15) soleert met ‘Souvenir d’un lieu cher’ van Tsjaikovski. Martine won de eerste prijs voor viool tijdens het Prinses Christina Concours Oost 2015 en de Symfonia Jong Twenteprijs. Op het programma staan verder werken van Edvard Grieg (Symfonische dansen) en van de Hongaarse violist en componist Jenö Hubay (Hejre Kati).

De opbrengst

De opbrengst komt ten goede van een rotary-project voor watervoorzieningen in Sri Lanka. In het in een noordelijke provincie van Sri Lanka gelegen Solepura , zijn slechts twee bronnen die drinkwater geven welke geen vervuilende en zeer toxische stoffen bevatten. De andere bronnen leiden tot ernstige gezondheidsschade. Voor veel Sri-Lankezen in deze regio is er geen mogelijkheid om grote afstanden af te leggen om wel schoon en veilig drinkwater te bemachtigen. En geen water drinken is geen optie. Het doel van het project van Rotary-Neede-Haaksbergen is twee waterzuiverings-installaties in deze regio te bouwen. Daarmee is een bedrag van 34.000,‐ euro gemoeid. De opbrengst van dit benefietconcert komt volledig ten goede van dit project.

Kaarten

Kaarten à € 10,00 (jeugd t/m 18 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij VVV Haaksbergen en aan de kassa.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Hulp Aan Sri Lanka (HAS).

Locatie

Pancratiuskerk

Adres
Markt 20, 7481HT Haaksbergen
Telefoon
053-5743929
E-mail
Website
www.franciscusparochie.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter