Excursie: Waterpark het Lankheet

Tijdens de maandelijkse rondleiding door Waterpark Het Lankheet komt u op plekken die doorgaans niet vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deskundige gidsen van de Historische Kring Haaksbergen nemen u graag mee op ontdekking door Het Waterpark.

Publiekswandeling; iedere eerste zaterdag van de maand

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert De Historische Kring Haaksbergen een publiekswandeling door Waterpark Het Lankheet. Samen met deskundige gidsen wandelt u door de rietvelden, bossen, broekbossen, langs oude beeklopen en essen. Het is raadzaam uw schoeisel aan te passen aan de vochtige omstandigheden.

De wandeling voert veelal door een niet vrij toegankelijk deel voor publiek. Op het programma staan de vloeiweiden, de gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen en een bezoek aan de houtdroogschuur en de unieke architectonische botenloods van de Waterspreeuw.

Over dit rijke cultuurhistorische gebied valt veel te vertellen. Dat doen de gidsen dan ook graag. Zij kunnen u veel uitleggen over het ecologisch waterzuiveringssysteem en over het deels herstelde middeleeuwse vloeiweidensysteem, dat een goed beeld geeft van hoe vroeger de weilanden bemest werden.

Graag begroeten wij u op één van deze zaterdagen. De wandeling start om 10.00 uur bij het Veldwerkcentrum. Aanmelden is niet nodig (honden mogen helaas niet mee).

Rondleiding op een ander tijdstip

Voor groepen kunnen er ook rondleidingen op een ander tijdstip georganiseerd worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de coördinator Wim Oltwater, T 06 22422377 of Email w.oltwater@kpnmail.nl.

Wanneer

  • 1 mrt - 31 dec 2016
    • elke 1e zaterdag van de maand | uur

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

incl. kop koffie/thee en bezoek aan expositieruimte Veldwerkcentrum

Locatie

Veldwerkcentrum

Adres
Lankheterweg 6, 7481 VM Haaksbergen
Website
www.hetlankheet.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=54

Tip je vrienden

facebook twitter