navigatie overslaan

Fotogroep Haaksbergen ziet Abraham en houdt vijfde Fotobiënnale in 2024

Aftrap jubileum Fotogroep met landschapsfotograaf Bas Meelker

  • 14 feb 2024
  • 19:00- 23:00
  • Haaksbergen

De Fotogroep Haaksbergen heeft landschapsfotograaf Bas Meelker gestrikt voor de aftrap van het 50-jarig jubileum in 2024. Meelker houdt woensdag 14 februari een lezing en fotopresentatie in het Haaksbergse theater De Kappen.

Bas Meelker is een van de meest toonaangevende landschapsfotografen van ons land. In het vlakke, open land ontstond de passie voor landschapsfotografie bij Meelker, die daar ook in het buitenland furore mee maakt. ,,Mijn lezingen weerspiegelen mijn passie en gedrevenheid als landschapsfotograaf’’, geeft hij aan. ,,Ik neem het publiek mee op reis en laat het momenten beleven waarbij landschap en licht samenkomen tot iets bijzonders.’’

Hoofdgast

De landschapsfotograaf is de hoofdgast van de feestelijke opening van het jubileumjaar, 14 februari in de theaterzaal. Deze dag is het precies een halve eeuw geleden dat een stel Haaksbergse fotoliefhebbers besloot zich te verenigen in een Fotoclub.

Uitslag fotowedstrijd

Tijdens de openingsavond is ook de bekendmaking van de winnaars van de jubileum-fotowedstrijd onder inwoners van de gemeente Haaksbergen. Bovendien krijgen de vijftig beste inzendingen iets later dit jaar een prominente plek op de Fotobiënnale Haaksbergen (25 mei tot en met eind oktober), die al weer toe is aan de vijfde editie.

Aanmelden voor openingsavond

De feestelijke start van het gouden jubileum van de Fotogroep Haaksbergen met de lezing van Bas Meelker is woensdag 14 februari 2024 om 19.30 uur in theater De Kappen. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Belangstellenden moeten zich wel van tevoren aanmelden via: fgh@fotogroephaaksbergen.nl met vermelding van het aantal personen.

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen