navigatie overslaan

theater

Zondagmiddagconcert: Ralph van Raat

  • 15 jan 2023
  • 15:30- 17:30
  • € 15,00
  • Haaksbergen

Ralph van Raat is sinds zijn tienerjaren gefascineerd door twintigste-eeuwse en hedendaagse klassieke muziek. Hij wijdt het grootste deel van zijn tijd dan ook aan de ¬muziek van nu – hoewel zijn repertoire breed is en composities vanaf de Barok omvat

Bekende componisten, onder wie Tan Dun, David Lang en Gavin Bryars, droegen muziek aan hem op. De pianist werkte ook intensief samen met bijvoorbeeld ¬Arvo Pärt, György Kurtág en Louis Andriessen. Ralph van Raat begon zijn studie aan het ¬Conservatorium van Amsterdam bij Ton Hartsuiker en Willem Brons. Later volgde hij lessen bij grootheden als Claude Helffer en Pierre-Laurent Aimard. Bovendien studeerde hij Muziekwetenschap, en hij rondde beide opleidingen cum laude af. Naast de vele recitals en kamermuziek die hij speelt werd hij als solist uitgenodigd door gezelschappen als London Sinfonietta, het Los Angeles Philharmonic Orchestra, symfonieorkesten in Beijing en Sjanghai en het Koninklijk Concertgebouw-orkest.

Onder de dirigenten met wie hij werkte zijn Valery Gergiev, Susanna Mälkki, David Robert-son en Peter Eötvös. Ralph van Raat kreeg tal van beurzen en onderscheidingen, waaronder de Philip Morris Kunstprijs, de Fortis MeesPierson Award en een Borletti-Buitoni ¬Fellowship. Op cd nam hij muziek op van onder anderen Frederic Rzewski, John Adams en Olivier Messiaen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen