Film | Zo doo wiejleu dat

Op veler verzoek wordt de Twentse film ‘Zo doo wiejleu dat’ bij de Kappen nogmaals gedraaid. Dit keer op woensdagmiddag 19 oktober om 15.00 uur. Dit speciaal voor degenen die de vorige keer niet konden, de film graag nog eens willen zien of liever 's middags naar de film gaan.

Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden?

De film

Actrice Johanna ter Steege (De Beentjes van Sint Hildegard) en filmmaker Erik Willems maakten aan de hand van filmarchiefbeelden een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd. Een jaar lang verzamelden de makers honderden filmpjes van heinde en verre. Het resultaat is een prachtig beelddocument van bijzondere en alledaagse gebeurtenissen in Twente, op film vastgelegd in de periode 1915 tot 2015. Een feest der herkenning. Van de kleding, de haardracht en de auto's uit vervlogen tijden tot ingrijpende gebeurtenissen die Twente in de afgelopen eeuw hebben gevormd en veranderd. De opkomst en ondergang van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, de wederopbouw, de aanleg van het Twente-Rijnkanaal, de autosnelweg E8/A1, de komst van de Technische Hogeschool Twente, Vuurwerkramp en het kampioenschap van FC Twente. Maar ook het dagelijks leven, met Twentenaren zelf aan het woord. Een eigenzinnig volkje met eigen gebruiken zoals klootschieten en midwinterhoornblazen.

Een rijk beeldverslag van een nijver en eigenzinnig volk, voorzien van een voice-over door Johanna ter Steege in prachtig Twents. Voor wie geen dialect verstaat is er Nederlandse ondertiteling.

Wanneer

Op woensdag 19 oktober is ‘Zo doo wiejleu dat’ om 15.00 uur bij De Kappen te zien. Tickets zijn zowel online als aan de kassa te koop.

Graag tot ziens in de huiskamer van Haaksbergen!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

De Kappen | Filmhuis

Adres
Blankenburgerstraat 40-42, 7481 EB Haaksbergen
Telefoon
053-5730200
E-mail
Website
www.dekappen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter