Kerststallen in Haaksbergen

Geschreven door

Haaksbergen natuurlijk!

Leestijd 2 minuten 483 x bekeken

Alice Snijders initiatiefneemster, parochiaan van de Fransiscus Parochie en oud-inwoonster van Haaksbergen brengt het kerstverhaal op een unieke manier naar het centrum van Haaksbergen.

Van 17 december t/m 8 januari zijn in 20 verschillende winkels de bijzondere kerststallen en groepen te bewonderen van Alice Snijder.

Download hier de speurtocht

In november werd centrummanager Madelon Kuijk benadert door de parochie met een idee van één van hun leden. De periode rondom kerst gaat om warmte, verbinden en liefde. Dat vraagt om mooie verhalen. De parochie en het centrum gaan samen de verbinding aan met initiatiefneemster Alice Snijders.

Enschede

Vorig jaar is het project gestart in Enschede om de mensen in de lockdown periode naar buiten te krijgen, maar ook in het centrum van Enschede. Dit bleek een gouden combinatie. Het eeuwenoude kerstverhaal wordt op een bijzonder manier verteld, maar ook kom je achter het verhaal van de kerststal. Hoe oud is deze, waar heeft deze gestaan en waarom ziet het er zo uit?

100 jaar oud

Er staat ook een heel oude kerststal tussen, van maar liefst honderd jaar! Of ken je de Féves uit Frankrijk al? Een bijzonder verhaal die je in de etalage van Bakkerij Boenders gaat vinden.

Facebookpagina 'Kerststallen in Haaksbergen'

Op de speciale Facebookpagina wordt gevuld door Alice, en dan kom je achter de verhalen en bijzondere momenten van iedere kerststal. Alice heeft ruim 100 kerststallen en groepen en brengt de mooiste naar Haaksbergen.

Download hier de speurtocht

Heb je geen Facebook, maar zou je ze toch willen lezen? Dan kan je ze binnenkort hier downloaden.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 6 leukste evenementen in december in Haaksbergen.

 2. Doe-tips

  Ga er op uit! De beste tips voor een onvergetelijk groepsuitje.

 3. Natuur

  In het buitengebied van Haaksbergen hoor je de stilte.

  Geschreven door Boswachter Ellen
 4. Doe-tips

  Dit zijn de 8 leukste evenementen in november in Haaksbergen.

Tip je vrienden

facebook twitter