1. Doe Tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Leuke tips op een rij.

  Hemelvaart is een extra dagje vrij en maakt voor velen een lekker lang weekend. Wij geven je tips die je in Haaksbergen en omgeving kunt gaan doen.

 2. Historische Vervoersdagen Museum Buurtspoorweg

  Reizen zoals opa en oma dat vroeger deden. Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) én vrijdag 27 mei beleef je het bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen de stoere (stoom)treinen rijden deze dag extra vaak, je kunt ook een tochtje maken in een nostalgische bus en een ouderwetse paardentram. De nostalgische bus maakt een ronde door het buitengebied van Haaksbergen. Onderweg zijn er stops bij Educatief Centrum Schaapskudde en de Oostendorper watermolen. De paardentram rijd tussen halte ‘Zoutindustrie’ en station Boekelo. Stap het eerste óf het laatste stukje van je treinrit in de paardentram. Verder zijn er op beide stations diverse oude voertuigen te bewonderen.

 3. Fotobiënnale Haaksbergen

  De buitenexpositie van Fotogroep Haaksbergen slingert door het centrum globaal tussen Museum Buurtspoorweg aan de Stationsstraat, via de Spoorstraat en de Markt door De Ruisschenborgh naar het Cultuurplein bij Theater De Kappen. Tussen de foto's zit veel vrij werk en af en toe een thematische aanpak, maar altijd in het oog springend. De foto's zijn geprint op kubussen rond bomen, motorkappen in leilindes, deuren boven beukenhagen, metalen deksels in platanen en op doeken in houten- en aluminiumframes.

  Beleef Mooie OgenBlikken in het dorpshart van Haaksbergen.

 4. Zomerfeesten De Hoeve

  Vierdaagse mix van feest, muziek, cross, kermis en spektakel in de wei aan de Goorsestraat. Op Hemelvaartsdag staat de autorodeo op het programma. Vanaf 16.30 staan op de diverse podia: Boh Foi Toch, Teen Spirit, Heino & Band (de), The Green Monkeys, Feddy Moreira, Buren van de Brandweer, Kraantje Pappie, Ran-D en Dj’s Eddy Kerkveld en Erik Docter.

 5. Kijkje in de Oostendorper Watermolen

  Kom de molen in en neem een kijkje in één van de oudste nog werkende ‘dubbele’ watermolens in Nederland. De vrijwillige molenaars vertellen met passie over hun molen en ambacht. De molen is tussen 11.00 en 15.30 uur geopend.

 6. Speelpret in de Speeltuin

  Kom klimmen en klauteren in de speeltuinen bij ’t Stien’nboer, Haarmühle, Hooge Esch, Ter Huurne Hollandmarkt of in het speelbos van Den Broam. Uitgespeeld? Na afloop kun je genieten van een patatje, pannenkoek of lekker ijsje.

 7. Fietstip: Achter('t)Hoek(je) (46 km)

  Prachtig fietsrondje door Haaksbergen met een uitstapje naar onze noabers in de Achterhoek. Afstappers onderweg: Buurserpot, Sfeer van Weleer, Educatief Centrum Schaapskudde en Museum Buurtspoorweg met op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna ‘Historische Vervoersdagen’.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Nieuws van de boswachter

  QR-code pad in het Grintenbos

  Geschreven door Ellen
 2. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land.

  Geschreven door Maarten
 3. Doe Tips

  Tips voor een toffe herfstvakantie

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 4. LEGO® Speurtocht / de route

Tip je vrienden

facebook twitter