Zien & Doen

Fotobiënnale Haaksbergen

Leestijd 2 minuten 1138 x bekeken

Beleef Mooie OgenBlikken in het dorpshart van Haaksbergen. Verspreid door de centrumstraten zijn tot en met oktober 2022 liefst 180 foto's te bewonderen.

In het oog springend

Fietsen in een roze wolk, de eekhoorn zweeft je tegemoet, meeuwen op de horizon, dampend eitje in de dop, laat waaien dat Twentse Ros! Tussen de foto's zit veel vrij werk en af en toe een thematische aanpak, maar altijd in het oog springend. De foto's zijn geprint op kubussen rond bomen, motorkappen in leilindes, deuren boven beukenhagen, metalen deksels in platanen en op doeken in houten- en aluminiumframes.

Mooie OgenBlikken in het dorpshart van Haaksbergen, beleef ze mee op de fotobiënnale 2022

Route buitenexpositie

De buitenexpositie van Fotogroep Haaksbergen slingert door het dorpshart globaal tussen Museum Buurtspoorweg aan de Stationsstraat, via de Spoorstraat en de Markt door De Ruisschenborgh naar het toekomstige Cultuurplein bij Theater De Kappen.

Proloog Fotobiënnale

Op 24 maart zijn fotokubussen met acht foto's rond oorlog, herdenken en herinneren voor het gemeentehuis op de Markt al onthuld. Dat was voorafgaand aan de jaarlijkse herdenking van het vergisbombardement op 24 maart 1945 waarbij 57 Haaksbergenaren om het leven kwamen en 200 gewonden vielen.

FOTOGROEP HAAKSBERGEN

Met de Fotobiënnale wil Fotogroep Haaksbergen zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van fotografie als kunstuiting. De kiem is gelegd in 2014 tijdens de activiteiten rondom het 40 jarig jubileum. Deze eerste buitenexpositie met foto’s in de prachtige natuurrijke omgeving van Haaksbergen, bleek een schot in de roos en dus voor herhaling vatbaar.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe Tips

  Tips voor een toffe herfstvakantie

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 2. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land.

  Geschreven door Maarten
 3. LEGO® Speurtocht / de route

 4. Doe Tips

  Kennedymars in Haaksbergen

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!

Tip je vrienden

facebook twitter