Natuur

Wat maakt het Lankheet uniek? Bekijk ‘BinnensteBuiten’ van 20 april.

Leestijd 2 minuten 1254 x bekeken

Wat maakt Het Lankheet nu uniek? In het KRO-NCRV tv-programma ‘BinnensteBuiten’ neemt Eric Brinkman, beheerder van Het Lankheet je mee op verkenning.

Binnenstebuiten terugkijken

Binnenstebuiten is hét duurzame lifestyle programma van de KRO-NCRV. Elke werkdag te zien om 19.05 en in het weekend om 17.30 uur op NPO2. De uitzending met daarin de reportage over het klimaat bewuste landgoed Het Lankheet was 20 april op tv. De uitzending terugkijken kan via www.binnenstebuiten.kro-ncrv.nl.

Het Lankheet komt aanbod:

 • van 4.37 tot 8.44 min
 • van 16.39 tot 21.05 min
 • van 24.45 tot 28.30 min

Samenwerken met de natuur, samen optrekken met de natuur, dat maakt dit type landschap zo uniek. Tot, laten we zeggen 10-20 jaar geleden, dachten we nog dat zijn leuke overblijvselen uit het verleden, maar nu beginnen we in te zien dat dit eigenlijk het landschap van de toekomst is. Eric Brinkman

Over het Lankheet……

Tussenlandschap

Landgoed Het Lankheet is een soort tussenlandschap tussen de grote natuur, landbouw en bewoonde wereld. Natuur, wonen, recreatie, water en landbouw zijn hier sterk met elkaar verweven. De geschiedenis van het landgoed gaat ver terug naar 1188. In zekere zin een ouderwets landschap, maar met een onmiskenbaar voorschot op de toekomst.

Voorschot op de toekomst…

Zorg voor natuur en klimaat staan voorop op het landgoed. Al experimenterend blijken oude technieken moderne klimaatproblemen te kunnen oplossen. Rietfilters zuiveren het beekwater. Dit gezuiverde, voedselrijke water wordt weer ingezet voor het bevloeien van de weiden. Door de hermeandering van Buurserbeek blijft het water langer in het gebied en kan het beter als buffer voor droge periodes worden vastgehouden. In he klimaatbos worden andere typen bos gecreëerd. Inheemse boomsoorten en exoten worden gemengd, zodat bij uitval van boomsoorten door klimaatverandering, andere boomsoorten dit opvangen.

Zien & Doen op het Lankheet...

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 6 leukste evenementen in december in Haaksbergen.

 2. Doe-tips

  Ga er op uit! De beste tips voor een onvergetelijk groepsuitje.

 3. Natuur

  In het buitengebied van Haaksbergen hoor je de stilte.

  Geschreven door Boswachter Ellen
 4. Doe-tips

  Dit zijn de 8 leukste evenementen in november in Haaksbergen.

Tip je vrienden

facebook twitter