Herfstvakantie bij Museum Buurtspoorweg

Geschreven door

Ann

Leestijd 2 minuten 1140 x bekeken

De laatste 2 weken van oktober (zaterdag 15 t/m zondag 30 oktober) staan bij Museum Buurtspoorweg in het teken van de herfstvakantie. Met extra rijdagen en leuke activiteiten is er gedurende deze weken van alles te zien en te doen op de stations Haaksbergen en Boekelo. De aftrap van het programma is zaterdag 15 oktober, deze dag houdt Museum Buurtspoorweg haar jaarlijkse Najaarsstoomdagen en wordt er gereden volgens een extra uitgebreide dienstregeling én zijn alle rijvaardige stoomlocomotieven in actie te zien.

Najaarsstoomdag

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober wordt er maar liefst 8 keer heen en weer gereden tussen Haaksbergen en Boekelo. De eerste trein vertrekt om 10:20 uur vanaf station Haaksbergen en de laatste trein vanaf station Boekelo vertrekt om 18:00 uur. Tijdens de Najaarsstoomdag is er van alles te zien en te doen. Zo vindt je op station Haaksbergen diverse stoommachines en een bijzondere collectie blikken vrachtwagens, in de museumloods op station Boekelo staan verschillende modelbanen opgesteld. Ook komen de Tijdreizigers op bezoek. Het kan dus maar zo dat je in de trein naast een reiziger uit het verleden zit.

Vakantieprogramma

Tijdens de herfstvakantie is het museum vaker geopend en is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op expeditie met Jack de stationskat en ontdek op speelse wijze de geschiedenis van de stoomtreinen. Of kruip in de huid van een machinist of conducteur met behulp van de verkleedkist. Kom je met opa en oma? Dan kunnen zij je misschien nog wel voordoen hoe ze vroeger speelden met loophoepels. En natuurlijk staan de vrijwilligers van het museum klaar om al je vragen te beantwoorden en laten ze je heel graag kennis maken met het vertreksein of het historische handeltoestel. Probeer jij onder hun begeleiding maar eens een vertreksein om te zetten of een wissel te bedienen. Daar heb je best wel spierballen voor nodig. Bezoek ook eens de werkplaats, waar je de stoerste gereedschappen vindt, waarmee de treinen en rijtuigen worden onderhouden. Of ga op bezoek bij Gait in zijn ploegkeet, hij weet alles over werken aan het spoor. En sla ook vooral de locomotievenloods en de ouderwetse telefooncel naast de werkplaats niet over. Tot slot kun je in de Goederenloods even helemaal tot rust komen met wat drinken en iets lekkers.

Je hoeft je geen moment te vervelen bij Museum Buurtspoorweg.

Reserveer snel je ticket(s)

Online reserveren blijft wenselijk, dat kan eenvoudig via www.museumbuurtspoorweg.nl. Daar vind je ook het hele programma van de Najaarsstoomdag en een compleet overzicht van de activiteiten in de herfstvakantie. Mis het niet en kom ook een stoomtreinrit maken in de herfstvakantie. Welkom bij het leukste stoomtreinmuseum van Oost-Nederland.

Doe tips Herfstvakantie

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Tradities

  Paasvuren in Haaksbergen. Een eeuwenoude traditie die verbindt.

 2. Doe-tips

  Winkelen in het dorp Haaksbergen! Ontdek hier de leukste trendy winkels.

 3. Doe-tips

  Vier pasen in Haaksbergen! De 7 leukste tips voor een gezellig paasweekend!

 4. Natuur

  Trek je wandelschoenen aan en gaan: Buurserbeek & heideroute.

  Geschreven door Bertine

Tip je vrienden

facebook twitter