Doe Tips

Sein op groen voor Museum Buurtspoorweg

Geschreven door

Museum Buurtspoorweg

Leestijd 3 minuten 223 x bekeken

Vanaf zondag 13 juni om 10:30 uur zal Museum Buurtspoorweg haar deuren weer openen voor publiek en de stoomtrein weer gaan rijden. Een moment waar lang naar is uitgekeken. Er is alles aan gedaan om een museumbezoek zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen en wordt er te allen tijde rekening gehouden met de landelijk geldende RIVM-richtlijnen.

Rijdagen seizoen 2021

Eindelijk kan het rijseizoen voor Museum Buurtspoorweg van start gaan. Tot en met oktober is het museum elke zondag geopend. In juni en september wordt ook elke woensdag met de stoomtrein gereden en in de zomermaanden juli en augustus kun je zelfs op dinsdag én woensdag terecht voor een bezoek inclusief stoomtreinrit. Naast de reguliere rijdagen worden ook leuke evenementen georganiseerd. Of deze doorgaan is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 en de bijbehorende maatregelen. Check dus voor een bezoek altijd www.museumbuurtspoorweg.nl

Het sein op staat eindelijk op groen!

Door de juiste maatregelen te treffen, mag Museum Buurtspoorweg haar gasten weer ontvangen in de stoomtrein en op de beide stations in Haaksbergen en Boekelo. Voor een rit met de trein is reserveren verplicht via www.museumbuurtspoorweg.nl. In de trein en op de stations zijn de nodige voorbereidingen getroffen, zoals een 1½ meter maatregel, gescheiden looproutes, een doorgaande dienstregeling en een maximaal aantal bezoekers per treinrit. Let op; vanwege deze maatregelen kan de nostalgische treinreis tussen Haaksbergen en Boekelo nog steeds alleen in Haaksbergen begonnen worden.

Word Vriend van het museum

Kun je geen genoeg krijgen van de stoomtreinritten, het prachtige cultureel erfgoed, de prachtige gebouwen of de boeiende lokale historie? Word dan Vriend van Museum Buurtspoorweg en bestel je eigen persoonlijke Vriendenpas. Deze pas geeft niet alleen een jaar lang onbeperkt gratis toegang tot het museum en de stoomtreinritten, je ontvangt ook 10% korting in ons museumcafé en in de museumwinkel. Tot slot steun je er Museum Buurtspoorweg mee, want met de opbrengst van de Vriendenpas kunnen noodzakelijk onderhoud en restauraties gepleegd worden en blijft het cultureel erfgoed ook voor toekomstige generaties behouden. Een Senior Vriendenpas kost € 25,00 en een Junior Vriendenpas € 15,00. Alle informatie is te vinden op de website van het museum.

Museumjaarkaart

Nieuw is het feit dat vanaf dit seizoen ook de museumjaarkaart geldig is bij Museum Buurtspoorweg. Iedereen die in het bezit is van deze kaart kan gratis het museum bezoeken en een stoomtreinrit maken. Een museumjaarkaart biedt een jaar lang toegang tot ruim 400 musea in heel Nederland. Alle informatie over de museumjaarkaart is te vinden op www.museumkaart.nl.

Reserveren en genieten maar

Ga ook mee op een onvergetelijke treinreis door het verleden en reserveer je plek eenvoudig op www.museumbuurtspoorweg.nl. Ook met een Vriendenpas of museumjaarkaart dien je je plek vooraf online te reserveren. Ga goed voorbereid op pad en check voor je bezoek altijd de website voor de laatste actuele informatie. Tot ziens bij het leukste stoomtreinmuseum van Oost Nederland!

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe Tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Leuke tips op een rij.

 2. Zien & Doen

  Fotobiënnale Haaksbergen

 3. Special Olympics Twente

  Special Olympics Kleurwedstrijd

 4. Natuur

  Wat maakt het Lankheet uniek? Bekijk ‘BinnensteBuiten’ van 20 april.

Tip je vrienden

facebook twitter