Aan de wandel

Op wandelpad in Twente met Truus Wijnen

Geschreven door

Hermien

Leestijd 2 minuten 2120 x bekeken

De smaak van het wandelen helemaal te pakken en op zoek naar nieuwe paden? Laat je dan verrassen door de nieuwe wandelgids van gepassioneerd wandelaar Truus Wijnen. Wandelen in Twente is een fijne wandelgids met maar liefst 20 nieuwe routes. Truus neemt je mee door het mooie Twentse landschap.

Vele dagen wandelplezier

Met volop gezellige uitspanningen onderweg en afstanden van 7 tot 12 kilometer staat de gids garant voor vele dagen wandelplezier. Alle wandelingen zijn duidelijk beschreven en door de fraaie foto’s (ook van Truus) krijg je direct zin om op pad te gaan!

Route 12: Buurserzand en Steenhaarplassen (9 km)

In het Buurserzand wandel je langs heidevelden, vennetjes en stukjes bos. Op veel plekken groeien jeneverbessen en vind je bloeiende planten zoals de klokjesgentiaan, zonnedauw en orchideeën. Ook voor vogels en dieren is dit een bijzonder gebied. Tijdens de wandeling kom je langs de Bommelas. Dit is een kleine boerderij uit 1840, van het type ‘Los Hoes’. Voor een lekker kopje koffie of thee, met appelgebak natuurlijk, kun je terecht in De Wakel. Dit infocentrum van Natuurmonumenten is gevestigd in een karaktervolle schuur met terras.

Route 18: Witte Veen (7 km)

De route start vanaf Landgasthof de Haarmühle en gaat door het Witte Veen. Je loopt via de authentieke watermolen (gelegen aan de Alstatter Aa) regelrecht de natuur in. Dit voormalige smokkelgebied langs de Duitse grens maakte ooit deel uit van een groot hoogveengebied en heeft tal van hoogtepunten: het vlonderpad door het moerasbos, bijzondere planten zoals het wollegras en de lavendelheide en unieke “bewoners”. Met een beetje geluk kom je deze Schotse Hooglanders tegen die hier zomaar in het wild rond grazen en hoor je overal kikkers, vogels en eenden. Kortom er is zoveel te zien dat je ogen en oren te kort komt. Het is dan ook goed te begrijpen dat Truus Wijnen hier een fijne wandeling van heeft gemaakt.

Meer informatie

Op haar weblog www.overwandelengesproken.blogspot.com vertelt Truus uitgebreid over haar wandeling door het Buurserzand en Witte Veen.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Tips voor de meivakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

 3. Doe-tips

  Vier Koningsdag in Haaksbergen. De beste tips op een rij!

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

  Geschreven door Museum Buurtspoorweg

Tip je vrienden

facebook twitter