Wandelen

Op Stiepelwandeling met Wandelkring DIO

Geschreven door

Wandelkring DIO

Leestijd 1 minuten 1490 x bekeken

Helaas kon wandelkring DIO op 24 en 25 april de jaarlijkse Stiepelwandelingen niet op de gebruikelijke wijze organiseren. Wandelen blijft belangrijk. Om iedereen te kunnen blijven stimuleren om in beweging te blijven biedt DIO de routes digitaal aan.

Wandelend genieten van bos, heide en veen en boerenland met hier en daar een eeuwen oude boerderij. Maak kennis met de prachtige omgeving van Buurse. De routes van deze Stiepelwandelingen gaan ook door het Witte Veen, het Haaksbergerveen en het Buurserzand. De natuurgebieden staan in de lente bekend om hun “kikkerconcerten” en daarnaast om de ongerepte natuur met vennen en uitgestrekte bos- en heidegebieden.

Startpunt

 • Alle routes starten vanaf De Trefkoel, De Noor 111 in Buurse.

De Stiepelwandelingen

De Stiepelwandelingen hebben verschillende afstanden; de 5 km gaat met name door het Twentse coulisselandschap, de 10, 15 en 20 km gaan ook door het Twentse coulisselandschap maar doen ook allen het Witte Veen aan. In het Witte Veen kun je de schotse hooglanders tegenkomen waarbij zelfs enkele jonge kalveren bij lopen.

Jaarlijks nemen ruim 800 wandelaars uit Nederland maar ook uit het buitenland deel aan Stiepelwandelingen van Wandelkring DIO.

Routekaart

Veel wandelplezier!

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. LEGO® Speurtocht / de route

 2. Doe Tips

  Kennedymars in Haaksbergen

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 3. Wandelen

  Stevig Ommetje

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 4. Wandelen

  Wandelen langs stromend water

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!

Tip je vrienden

facebook twitter