Winkelen

Onmeunig lekkere streekproducten

Leestijd 4 minuten 1752 x bekeken

In gemeente Haaksbergen zijn er veel bedrijven met lekkere streekproducten, uit eigen regio! Onmeunig lekkere streekproducten zoals meel van de molen, houten vogelhuisjes gemaakt door de hulpboeren van Erve Meyerinkbroek, verschillende Buurser biertjes en honing rechtstreeks van de imker. We hebben een aantal bedrijven uit de streek op een rijtje gezet!

Boerderijwinkel Erve Hanebulten

Boerderijwinkel Erve Hanebulten specialiseert zich in honing, honingproducten en in streekgebonden producten. Op en rond het erf vind je bijzondere fruitbomen en kleinfruit, zoals bessen, aardbeien, bramen en frambozen. Zomers wordt de winkel aangevuld met onbespoten groenten uit eigen moestuin. Verder worden er eigengemaakte jam, eieren van eigen kippen, aardappels van eigen teelt en streekproducten gemaakt door mensen uit de buurt verkocht. Daarnaast maken zij zelf nestkastjes en voederhuisjes voor vogels en insecten. Ook verkoopt men alle materialen voor imkers, zoals bijenkasten, gemonteerde en ongemonteerde ramen, artikelen voor koninginteelt etc.

Erve Hanebulten
Erve Hanebulten

Rigtersbier

Please don’t feed the goat, oud barrel, I like big Hops, Better Togehter, Lust… zomaar een paar bieren uit het assortiment van Rigtersbier. Speciaal bieren met karakter en net even anders dan anders. Het ambacht bierbrouwen is een grote passie van de mannen van Rigtersbier. In een oude kaasmakerij hebben ze een geheel eigen brouwerij met proeflokaal uit de grond gestampt. Ze laten je graag een kijkje nemen tijdens het brouwen én een biertje proeven. Op afspraak kan je op bier excursie door hun brouwerij. Rigtersbier is verkrijgbaar via www.rigtersbier.nl en van de tap in het nabijgelegen familierestaurant Hooge Esch.

Vers getapt Rigtersbier
Vers getapt Rigtersbier

Keuper

Sinds 1979 worden er op de boerderij van Keuper streekproducten gemaakt. Er is begonnen met het verwerken van de melk van de eigen koeien tot heerlijke kaas en andere zuivelproducten. Keuper maakt nu ook eigen pasta. Tweekoorn graan wordt ambachtelijk gemalen tot meel en volkorenmeel. Op deze manier wordt er een geheel nieuw streek-product in de markt gezet: Pasta, gemaakt in Twente, van graan van eigen akker. Ook van het oud Nederlands gewas spelt wordt pasta gemaakt. U kunt kiezen uit elleboogjes, knietjes, (tricolore) spiralen, schelpen, sliertjes, spaghetti en thema-pasta.

Bosbessenkwekerij La Francaise

Eind jaren zestig zijn de eerste struiken aangeplant van de Amerikaanse bosbes. Inmiddels worden dit blauwe bessen genoemd, vandaar de naam bosbessenkwekerij. De vruchten worden met de hand en rijp geplukt voor consumptie. Er worden bosbessenproducten, ambachtelijke jams, sauzen en honingen verkocht. Je kunt ook een kijkje op de website www.bosbessenkwekerij.nl voor het hele assortiment en meer info. De producten zijn alleen verkrijgbaar bij de twee vestigingen.

Oostendorper Watermolen

De Oostendorper Watermolen is gebouwd in 1548. Het is een dubbele waterradmolen: op de rechter oever staat een korenmolen met twee raderen en op de linker oever een oliemolen met één rad. De molen is eigendom van de gemeente Haaksbergen en voor publiek opengesteld. Je kunt in de molen diverse producten kopen zoals: brood, volkoren, tarwebloem, roggemeel, roggebloem, pannenkoekenmeel, muesli, kruidenkoekmeel, havermout, lijnzaad, lijnolie en lijnkoeken. Een rondleiding is mogelijk op afspraak.

Oostendorper Watermolen
Oostendorper Watermolen

Verse Melk

Laat je verrassen door de smaak van echte melk. Je eigen verse melk tappen, dat kan bij de melktap van De Melktapperij en bij de Bio Melk Tap van Biologisch Melkveebedrijf De Volmer. Met de komst van de melktap bij De Melktapperij kun je zelf je melk op de boerderij ophalen. De melktap is open op alle dagen van de week. Ook is het mogelijk om een rondleiding te krijgen op de boerderij. Een rondleiding reserveren? Dat kan hier!.

Vlak aan de weg, op het erf van Biologisch Melkveebedrijf De Volmer staat een houten melkhuisje met een tapinstallatie. Hier kun je heerlijke biologische melk tappen. De biomelktap is open op alle dagen van de week. De Volmer heeft herbruikbare flessen te koop. Je mag ook zelf flessen of een emmertje meebrengen.

Erve Meyerinkbroek

Erve Meyerinkbroek is een landbouw, zorg en educatie boerderij met grasland en verschillende dieren. Doordeweeks werken er gemiddeld negentien volwassenen met een verstandelijke beperking, de hulpboeren. De hulpboeren helpen met alle voorkomende werkzaamheden. Ook is het assisteren bij het zagen en kloven van bomen tot openhaardhout één van de favoriete klussen van de hulpboeren. Dit mooi droog openhaardhout is te bestellen via . Ook worden en verse scharreleieren en diverse zelfgemaakte producten verkocht in het winkeltje op het erf. Op bestelling is er ook van alles mogelijk!

Ons Verkoophoekje bij Erve Meyerinkbroek
Ons Verkoophoekje bij Erve Meyerinkbroek

Mosterd en Siepelconfituur uit Boekelo

De smaak van de streek wordt nog lekkerder met de mosterd uit Boekelo! In de omgeving ook wel bekend als de mosterd uit de keuken van Hans Joosten. En weet je wat het mooie is? Het is mosterd zonder zout. En dat mis je dus niet als je de mosterd proeft!

Toeristisch Informatie Punt

Het Toeristisch Informatie Punt heeft een uitgebreid assortiment aan kaarten, wandel- en fietsroutes, diverse boeken en volop streekproducten.

Haaksbergen Natuurlijk! verkoopt nu ook onmeunig lekkere streekpakketten die je zelf kunt samen stellen! Er zijn diverse pakketten te verkrijgen in verschillende prijsklassen.

Meer verhalen uit Haaksbergen

  1. Doe-tips

    Tips voor de meivakantie!

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

    Geschreven door Museum Buurtspoorweg
  3. Doe-tips

    Voetgolf in Twente

  4. Doe-tips

    Vier pasen in Haaksbergen! De 7 leukste tips voor een gezellig paasweekend!

Tip je vrienden

facebook twitter