1. 0/15
  '

  Doe Tips

  15 tips voor coronaproof uitjes, er mag en kan steeds meer

  Geschreven door

  Esther

  Genoeg te doen in Haaksbergen! Langzaam mogen we steeds meer activiteiten ondernemen. Wij hebben alle coronaproof uitjes voor je op een rijtje gezet waarbij je de 1,5 meter veilig kunt hanteren. Van een gezellig uitje in een escaperoom tot een avontuurlijke middag in de natuur.

 2. 15/15

  15.

  Museum Buurtspoorweg

  Het fluitje klinkt, de trein vertrekt. Lekker uit het raam kijken, zelf je kaartje kopen of bewonderen hoe de oude locomotieven de wagons voorttrekken. Op ontdekkingstocht? Speur samen met Jack de Stationskat door het museum en ontdek alle geheimen van het spoor… Vanaf 1 juli kun je weer treinen, wel eerst online een ticket kopen.

 3. 14/15

  14.

  Escaperoom Hof te Langelo

  Boer Henk heeft je hulp nodig! Het spookt op boerderij Hof te Langelo, koeien rennen door de stallen en de melkmachine slaat ’s nachts op hol. Help jij Boer Henk samen met je gezin de vloek op de boerderij op te lossen? Na afloop is er nog genoeg tijd om pony’s te aaien en de kalfjes een bezoekje te brengen. Let op: alleen geopend voor gezinnen die wonen onder één dak.

 4. 13/15

  13.

  Zwembad De Wilder

  Pak je zwemspullen en leef je uit in het subtropisch zwemparadijs. Een gezellig uitje met je familie of sportief aquasporten. Glij van de vernieuwde glijbaan, rust uit in het bubbelbad en met een beetje geluk ligt de stormbaan in het water. Bekijk op het rooster wanneer jij naar het zwembad mag, reserveren is een must.

 5. 12/15

  12.

  Oostendorper Watermolen

  De molen bezoeken kan vanaf 1 juli weer. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 kan je een kijkje nemen in de molen. Vanaf 1 juli is de Oostendorper Watermolen weer geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Ook worden er dan weer rondleidingen gegeven. Molenproducten als kruidkoek- en pannenkoekenmeel zijn dan ook te koop.

 6. 11/15

  11.

  Kinderboerderij Scholtenhagen

  Yes, we kunnen weer knuffelen met de geitjes, ganzen, koeien, konijnen en de andere dieren op de kinderboerderij. Ben je verkouden of heb je koorts, blijf dan thuis. Maar niet getreurd, vanuit huis kun je online genieten van de beestenbende op Facebook.

 7. 10/15

  10.

  Coronaproof winkelen

  Shoppen bij jouw favoriete winkel in Haaksbergen. De winkeliers in Haaksbergen volgen de richtlijnen van het RIVM om het winkelen zo veilig mogelijk te maken. Denk hierbij o.a. aan het houden van voldoende afstand, bij voorkeur pinnen en het schoonmaken van alle contactpunten. Kom gezellig langs!

 8. 9/15

  9.

  Terrasje pakken

  De Haaksbergse horeca leggen je graag in de watten met lekkere kop koffie of lunch na een lange fietstocht. Ook kun je ’s avonds in de avondzon een lekker hapje eten. Zit je liever binnen? Vergeet niet te reserveren. Voor alle horecagelegenheden (binnen) en terrassen (buiten) zijn regels opgesteld.

 9. 8/15

  8.

  De natuur in

  Trek je oude schoenen of laarzen aan! Lekker naar buiten. In Haaksbergen vind je natuur om de hoek. Slootjes springen, boompje klimmen, mega veel ruimte voor verstoppertje. Of ga lekker wandelen en fietsen in de natuur. Tip: neem een picknickmand mee voor onderweg, er zijn genoeg leuke plekjes. Vermijd drukke plekken!

 10. 7/15

  7.

  Schaapskudde

  De dames en heren van de Schaapskudde grazen lekker rond in het Haaksbergerveen. Met een beetje geluk kom je ze tegen met een fiets- of wandeltocht. In het Educatief Centrum kun je virtueel met de schapen op pad. Op de informatiewand vind je allemaal leuke weetjes over de kudde en de flora en fauna in het veen. Met de smart-table kun je natuurgerelateerde spelletjes spelen!

 11. 6/15

  6.

  Golfclub Het Langeloo

  Net buiten Haaksbergen vind je Golfclub Het Langeloo. Zowel ervaren, recreatieve als beginnende golfers kunnen hier een balletje slaan. Ben je een voetballer? Dan kun je hier ook prima een potje voetgolf doen! Melden vooraf is verplicht dit kan bij de receptie in het clubhuis. Wanneer het clubhuis dicht is kan dit via een sms-bericht met naam + aantal spelers aan T 06-5198 9117.

 12. 5/15

  5.

  Optimaal fietsplezier

  Samen met zijn tweeën op één fiets, actief op een mountainbike of stap op de elektrische fiets om te genieten van de natuur. Bij Dorpswinkel Wildenborg zijn vele opties voor optimaal fietsplezier! Leuk als teamuitje, maar ook ideaal als familie-uitje of vriendinnenuitje. Let op: vermijd tijdens het fietsen drukke plekken.

 13. 4/15

  4.

  Fiets en Kanoverhuur ten Brinke

  Beleef Twente en de Achterhoek vanuit een andere hoek! Stap in de kano en vaar over De Berkel. Naast het uitgebreid kano arrangement zijn er ook fiets- en huifkararrangementen. Deze zijn te combineren met een lekker drankje, barbecue of een maaltijd.

 14. 3/15

  3.

  Speelpret in de Speeltuin

  Klimmen en klauteren in de speeltuinen bij ’t Stien’nboer, Haarmühle en Hooge Esch. Uitgespeeld? Na afloop kun je genieten van een lekker ijsje of pannenkoek. Bij mooi weer kun je bij de Haarmühle roeien in de bootjes op de Ahauser Aa.

 15. 2/15

  2.

  Pitch&Putt Twente

  Speelplezier voor jong en oud op de 18 holes baan bij Pitch&Putt Twente. Voor de voetballers onder ons: daag jezelf, je familie of team uit met voetgolf. Zoek je iets nieuws en uitdagends? Probeer dan het nieuwe Axe Throwing (bijlgooien). Uniek in Oost-Nederland. Reserveren is voor elke buitensportactiviteit noodzakelijk.

 16. 1/15

  1.

  Drie dagen voetbalplezier

  Voel, beleef en train 3 dagen als een Braziliaanse ster. Bij HSC’21 wordt jouw zomervakantie waanzinnig leuk. Naast alle tips & tricks krijg je iedere dag een gezonde lunch, doe je mee met de toffe animatie en kun je gave voetbalprijzen winnen. Extra leuk: het officiële tenue mag je houden!

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe Tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Leuke tips op een rij.

 2. Zien & Doen

  Fotobiënnale Haaksbergen

 3. Special Olympics Twente

  Special Olympics Kleurwedstrijd

 4. Natuur

  Wat maakt het Lankheet uniek? Bekijk ‘BinnensteBuiten’ van 20 april.

Tip je vrienden

facebook twitter