1. 0/11
    '

    15 tips voor coronaproof uitjes, er mag en kan steeds meer

    Geschreven door

    Esther

    Genoeg te doen in Haaksbergen! Langzaam mogen we steeds meer activiteiten ondernemen. Wij hebben alle coronaproof uitjes voor je op een rijtje gezet waarbij je de 1,5 meter veilig kunt hanteren. Van een gezellig uitje in een escaperoom tot een avontuurlijke middag in de natuur.

  2. 11/11

    11.

    Museum Buurtspoorweg

    Het fluitje klinkt, de trein vertrekt. Lekker uit het raam kijken, zelf je kaartje kopen of bewonderen hoe de oude locomotieven de wagons voorttrekken. Op ontdekkingstocht? Speur samen met Jack de Stationskat door het museum en ontdek alle geheimen van het spoor… Vanaf 1 juli kun je weer treinen, wel eerst online een ticket kopen.

  3. 10/11

    10.

    Escaperoom Hof te Langelo

    Boer Henk heeft je hulp nodig! Het spookt op boerderij Hof te Langelo, koeien rennen door de stallen en de melkmachine slaat ’s nachts op hol. Help jij Boer Henk samen met je gezin de vloek op de boerderij op te lossen? Na afloop is er nog genoeg tijd om pony’s te aaien en de kalfjes een bezoekje te brengen. Let op: alleen geopend voor gezinnen die wonen onder één dak.

  4. 9/11

    9.

    Zwembad De Wilder

    Pak je zwemspullen en leef je uit in het subtropisch zwemparadijs. Een gezellig uitje met je familie of sportief aquasporten. Glij van de vernieuwde glijbaan, rust uit in het bubbelbad en met een beetje geluk ligt de stormbaan in het water. Bekijk op het rooster wanneer jij naar het zwembad mag, reserveren is een must.

  5. 8/11

    8.

    Oostendorper Watermolen

    De molen bezoeken kan vanaf 1 juli weer. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 kan je een kijkje nemen in de molen. Vanaf 1 juli is de Oostendorper Watermolen weer geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Ook worden er dan weer rondleidingen gegeven. Molenproducten als kruidkoek- en pannenkoekenmeel zijn dan ook te koop.

  6. 7/11

    7.

    Kinderboerderij Scholtenhagen

    Yes, we kunnen weer knuffelen met de geitjes, ganzen, koeien, konijnen en de andere dieren op de kinderboerderij. Ben je verkouden of heb je koorts, blijf dan thuis. Maar niet getreurd, vanuit huis kun je online genieten van de beestenbende op Facebook.

  7. 6/11

    6.

    Terrasje pakken

    De Haaksbergse horeca leggen je graag in de watten met lekkere kop koffie of lunch na een lange fietstocht. Ook kun je ’s avonds in de avondzon een lekker hapje eten. Zit je liever binnen? Vergeet niet te reserveren. Voor alle horecagelegenheden (binnen) en terrassen (buiten) zijn regels opgesteld.

  8. 5/11

    5.

    De natuur in

    Trek je oude schoenen of laarzen aan! Lekker naar buiten. In Haaksbergen vind je natuur om de hoek. Slootjes springen, boompje klimmen, mega veel ruimte voor verstoppertje. Of ga lekker wandelen en fietsen in de natuur. Tip: neem een picknickmand mee voor onderweg, er zijn genoeg leuke plekjes. Vermijd drukke plekken!

  9. 4/11

    4.

    Schaapskudde

    De dames en heren van de Schaapskudde grazen lekker rond in het Haaksbergerveen. Met een beetje geluk kom je ze tegen met een fiets- of wandeltocht. In het Educatief Centrum kun je virtueel met de schapen op pad. Op de informatiewand vind je allemaal leuke weetjes over de kudde en de flora en fauna in het veen. Met de smart-table kun je natuurgerelateerde spelletjes spelen!

  10. 3/11

    3.

    Optimaal fietsplezier

    Samen met zijn tweeën op één fiets, actief op een mountainbike of stap op de elektrische fiets om te genieten van de natuur. Bij Dorpswinkel Wildenborg zijn vele opties voor optimaal fietsplezier! Leuk als teamuitje, maar ook ideaal als familie-uitje of vriendinnenuitje. Let op: vermijd tijdens het fietsen drukke plekken.

  11. 2/11

    2.

    Fiets en Kanoverhuur ten Brinke

    Beleef Twente en de Achterhoek vanuit een andere hoek! Stap in de kano en vaar over De Berkel. Naast het uitgebreid kano arrangement zijn er ook fiets- en huifkararrangementen. Deze zijn te combineren met een lekker drankje, barbecue of een maaltijd.

  12. 1/11

    1.

    Pitch&Putt Twente

    Speelplezier voor jong en oud op de 18 holes baan bij Pitch&Putt Twente. Voor de voetballers onder ons: daag jezelf, je familie of team uit met voetgolf. Zoek je iets nieuws en uitdagends? Probeer dan het nieuwe Axe Throwing (bijlgooien). Uniek in Oost-Nederland. Reserveren is voor elke buitensportactiviteit noodzakelijk.

Meer verhalen uit Haaksbergen

  1. Doe-tips

    Tips voor de meivakantie!

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

  3. Doe-tips

    Vier Koningsdag in Haaksbergen. De beste tips op een rij!

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

    Geschreven door Museum Buurtspoorweg

Tip je vrienden

facebook twitter