75 jaar Vrijheid & Verzoening

Vrijheidskrant Haaksbergen

Leestijd 1 minuten 363 x bekeken

In het hele land zijn activiteiten in het kader van de 75-jarige bevrijding van Nederland geschrapt als gevolg van de coronacrisis. Zo ook in Haaksbergen. Onder de vlag van het comité ‘Haaksbergen 75 jaar Bevrijding en Verzoening’ was een uitgebreid programma samengesteld.

Dan het planten van de Anne Frankboom met partnergemeente Ahaus enkele weken geleden tot de intocht van Keep them Roling, waarmee op 1 april de bevrijding van Haaksbergen 75 jaar geleden een feit was. Enkele onderdelen van dit programma zullen wellicht op een later tijdstip nog aandacht krijgen.

Om de gedenkwaardige datum van 1 april niet onopgemerkt voorbij te laten gaan publiceert Weekblad Rond Haaksbergen in samenwerking met meerdere partijen een aangepaste Bevrijdingskrant.

Graag hadden we naast verhalen en wetenswaardigheden uit de oorlogsjaren uitgebreid melding gemaakt van geplande activiteiten en evenementen in aanloop naar 4-5 mei. Hopelijk doen we u als lezer toch een plezier met deze pagina’s in de Rond Haaksbergen van week 13. Want zowel het bombardement van Haaksbergen als de bevrijding zelf op 1 april, een week na die vreselijke gebeurtenis, kunnen we ook 75 jaar later niet geruisloos voorbij laten gaan. Laat de gedachte eraan en het vieren ervan ons moed en veerkracht geven voor een gezonde toekomst.

Vrijheidskrant Haaksbergen
Vrijheidskrant Haaksbergen

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. De leukste campings voor kinderen in Haaksbergen

  Geschreven door Eren
 2. Haaksbergen Promotie

  Up to date plattegrond van Haaksbergen

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 3. Doe Tips

  Geocaching in Haaksbergen

  Geschreven door Eren
 4. Haaksbergen Promotie

  Ha! Het vrijetijdsmagazine van Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter