Vrijheidskrant Haaksbergen

Leestijd 1 minuten 1041 x bekeken

In het hele land zijn activiteiten in het kader van de 75-jarige bevrijding van Nederland geschrapt als gevolg van de coronacrisis. Zo ook in Haaksbergen. Onder de vlag van het comité ‘Haaksbergen 75 jaar Bevrijding en Verzoening’ was een uitgebreid programma samengesteld.

Dan het planten van de Anne Frankboom met partnergemeente Ahaus enkele weken geleden tot de intocht van Keep them Roling, waarmee op 1 april de bevrijding van Haaksbergen 75 jaar geleden een feit was. Enkele onderdelen van dit programma zullen wellicht op een later tijdstip nog aandacht krijgen.

Om de gedenkwaardige datum van 1 april niet onopgemerkt voorbij te laten gaan publiceert Weekblad Rond Haaksbergen in samenwerking met meerdere partijen een aangepaste Bevrijdingskrant.

Graag hadden we naast verhalen en wetenswaardigheden uit de oorlogsjaren uitgebreid melding gemaakt van geplande activiteiten en evenementen in aanloop naar 4-5 mei. Hopelijk doen we u als lezer toch een plezier met deze pagina’s in de Rond Haaksbergen van week 13. Want zowel het bombardement van Haaksbergen als de bevrijding zelf op 1 april, een week na die vreselijke gebeurtenis, kunnen we ook 75 jaar later niet geruisloos voorbij laten gaan. Laat de gedachte eraan en het vieren ervan ons moed en veerkracht geven voor een gezonde toekomst.

Vrijheidskrant Haaksbergen
Vrijheidskrant Haaksbergen

Meer verhalen uit Haaksbergen

  1. Doe-tips

    Tips voor de meivakantie!

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

    Geschreven door Museum Buurtspoorweg
  3. Doe-tips

    Voetgolf in Twente

  4. Doe-tips

    Vier pasen in Haaksbergen! De 7 leukste tips voor een gezellig paasweekend!

Tip je vrienden

facebook twitter