75 jaar Vrijheid & Verzoening

RTV Oost treedt in het voetspoor van de bevrijders

Geschreven door

RTV Oost

Leestijd 2 minuten 249 x bekeken

Op het moment dat we stil staan bij het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven, zijn we juist in onze vrijheid beperkt. Het coronavirus vraagt veel van ons land, maar brengt ons ook saamhorigheid, mensen letten op elkaar en iedereen die op dit moment zijn nek uit kan steken helpt mee. Samen staan we sterk en dat is waar vrijheid om draait. We moeten thuis blijven, maar toch kunnen we stil staan bij 75 jaar vrijheid.

‘In het voetspoor van de bevrijders’ op TV Oost

In een dagelijks tv-programma keert RTV Oost terug naar de oorlogsjaren met een mini-documentaire. Samen met het Historisch Centrum Overijssel verzamelde RTV Oost het afgelopen jaar bijzondere oorlogsverhalen en verfilmde deze. De verschillende verhalen geven een goed beeld hoe inwoners van Overijssel de Tweede Wereldoorlog destijds beleefden. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de bevrijding van Overijssel. In de bevrijdingsjournaals hoor je welk stukje van de provincie werd bevrijd en hoe dat in zijn werk ging. En er is muziek met de speciale ‘Songs for Freedom’. ’s Middags duikt TV Oost in haar archieven met speciale oorlogsdocumentaires.

‘In het voetspoor van de bevrijders’ zie je van 31 maart t/m 17 april dagelijks om 14.00 uur en 17.30 uur op TV Oost. De uitzending wordt vanaf 18.30 uur elk uur herhaald. De oorlogsdocumentaires uit de archieven zie je elke dag om 14.30 uur.

Radio Oost

Ook Radio Oost staat dagelijks stil bij de bevrijding van Overijssel. Historici en gasten vertellen bijzondere en persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog en natuurlijk is er bijpassende muziek.

‘In het voetspoor van de bevrijders’ hoor je van 31 maart t/m 17 april dagelijks om 08.15 en 13.00 uur op Radio Oost.

Online

Op RTVOost.nl kun je elke dag de mini-documentaires, bevrijdingsjournaals en ‘Songs for Freedom’ bekijken. Daarnaast lees je er nog meer achtergrondverhalen over de oorlog en bevrijding.

Programmering

TV Oost

 • ‘In het voetspoor van de bevrijders’ | 31 maart t/m 17 april dagelijks om 14.00 uur en 17.30 uur | Herhaling vanaf 18.30 uur ieder uur.

 • Oorlogsdocumentaires uit de archieven | 31 maart t/m 17 april dagelijks om 14.30 uur.

Radio Oost

 • ‘In het voetspoor van de bevrijders’ | 31 maart t/m 17 april dagelijks om 08.15 en 13.00

RTVOost.nl

 • Mini-documentaires, bevrijdingsjournaals, en ‘Songs for Freedom en achtergrond verhalen over de oorlog en bevrijding. www.rtvoost.nl

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

RTV Oost

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. De leukste campings voor kinderen in Haaksbergen

  Geschreven door Eren
 2. Haaksbergen Promotie

  Up to date plattegrond van Haaksbergen

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 3. Doe Tips

  Geocaching in Haaksbergen

  Geschreven door Eren
 4. Haaksbergen Promotie

  Ha! Het vrijetijdsmagazine van Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter