Nette Toilette

Nette Toilette: een stukje gastvrijheid in Haaksbergen natuurlijk!

Leestijd 2 minuten 378 x bekeken
Geschreven door

Betty

Steeds meer Haaksbergse ondernemers haken aan bij Nette Toilette. Een initiatief van Haaksbergen Promotie, de HOV en de gemeente. Ook bij Eetcafé Dwars in Sint Isidorushoeve hebben ze de speciale oranje sticker naast de entree geplakt. Eigenaren Jeanette Dwars en Tonny Hunink vinden het héél gewoon dat ze hun toiletvoorziening openstellen voor mensen met hoge nood. “Het is een stukje gastvrijheid.”

In GemeenteNieuws lazen Tonny en Jeanette hoe Boy te Koppele, eigenaar van De Kornuiten, het spits afbeet met Nette Toilette. Al snel besloot het stel om met hun Eetcafé Dwars dit goede voorbeeld te volgen. “Eigenlijk zou de hele horeca hier aan mee moeten doen. Want een toiletvoorziening voor gasten hebben ze allemaal al. En de meeste horecazaken zijn zes of zeven dagen in de week geopend. Juist in deze tijden van individualisme is het goed om te laten zien dat je elkaar wilt voorthelpen”, vindt Tonny Hunink.

Kleine moeite

Het uitstellen van toiletbezoek kan soms ondoenlijk zijn. Met name voor mensen met darm- of blaasklachten. Het Hoevese horecastel is in naaste kring bekend met dit probleem. “Ook in de zaak komen we het geregeld tegen. Met Nette Toilette kun je het deze mensen makkelijker maken. Voor ons een kleine moeite en door gasten zeer gewaardeerd. Sommige mensen leggen vijftig cent op de bar. Of ze bestellen een kop koffie. Maar dat is helemaal niet nodig.”

Voor ons een kleine moeite en door gasten zeer gewaardeerd.

Aanmelden

Dat Haaksbergen hiermee een openbare toiletvoorziening heeft is fijn voor zowel bezoekers als voor de eigen inwoners. Inmiddels doen er zeven horeca ondernemers en organisaties in Haaksbergen mee. Ondernemers en organisaties, niet alleen in het centrum, maar ook in Buurse, Sint Isidorushoeve én het buitengebied, zijn van harte welkom zich aan te sluiten bij Nette Toilette. Zij kunnen zich melden bij Haaksbergen Natuurlijk: of (053) 572 28 11.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Betty

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Shop Haaksbergen Promotie/VVV weer open

 2. Shoppen in Haaksbergen

  Shoppen doe je lokaal in Haaksbergen natuurlijk!!

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 3. Coronamaatregelen

  Events

 4. Coronamaatregelen

  Preventiemaatregelen horeca

Tip je vrienden

facebook twitter