Dichten over vrijheid

Leestijd 2 minuten 1432 x bekeken

Met gedichtenwedstrijd voor basisschoolkinderen, toch stilstaan bij herdenking 4 mei en het vieren van de bevrijding op 5 mei.

Dichten over vrijheid

Veel van de activiteiten rondom de herdenking van 4 mei en het vieren van de bevrijding op 5 mei kunnen door het coronavirus en de stringente geldende maatregelen niet doorgaan. Maar er zijn ook activiteiten die nog wel door kunnen gaan. Zoals de geplande gedichtenwedstrijd. Het organisatiecomité ‘Haaksbergen viert Vrijheid en Verzoening’ doet een oproep aan basisschoolkinderen in Haaksbergen.

Maak een gedicht waarbij je voor jezelf en voor andere kinderen, volwassenen, familieleden, opa’s en oma’s denkt aan het woord: Vrijheid……………

Alle basisschoolkinderen uit de gemeente Haaksbergen mogen mee doen aan deze gedichtenwedstrijd. Het is natuurlijk de bedoeling dat je jouw gedicht zelf maakt en ook wilt voordragen. Het zou leuk zijn als je bij het gedicht een mooie tekening of andere versiering maakt. Maak van je gedicht een goede foto of scan en stuur deze dan op naar .

Mooiste gedicht

Uit alle inzendingen kiest de burgemeester het mooiste gedicht. Dit gedicht kan iedereen zien en lezen in Weekblad Rond Haaksbergen. Ook zal er, op afstand een spraakopname gemaakt worden. Zo kan iedereen je horen als jij het gedicht voordraagt. Daarnaast wordt dit gedicht samen met negen andere ingezonden gedichten gebundeld en opgestuurd naar het Wiedenhof en Het Saalmerink. De bewoners daar kunnen dan ook genieten van de mooie gedichten.

Insturen

Mail jouw gedicht uiterlijk 10 april naar . Vergeet niet je voor- en achternaam, leeftijd en school te vermelden. De winnaar wordt eind april bekend gemaakt.

Meer verhalen uit Haaksbergen

  1. Doe-tips

    Tips voor de meivakantie!

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

  3. Doe-tips

    Vier Koningsdag in Haaksbergen. De beste tips op een rij!

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

    Geschreven door Museum Buurtspoorweg

Tip je vrienden

facebook twitter