Dagje uit met kinderen in Haaksbergen

Wat te doen met kinderen in Overijssel? Kies voor de leukste uitjes in en rondom Haaksbergen. Want Haaksbergen is er voor iedereen, dat blijkt uit de vele activiteiten. Ontdek de veelzijdige natuur op een interactieve wijze of leer alles over historische treinen bij Museum Buurtspoorweg. We hebben de leukste dagjes uit met kinderen op een rijtje gezet.

Actieve kinderuitjes in Overijssel

Een leerzaam uitstapje combineren met avontuur, dat klinkt toch ideaal? Kies dan voor een van de actieve kinderuitjes in Haaksbergen. Dit leuke dorp ligt in een ware groene oase dankzij bijvoorbeeld het Buurserzand, het Witte Veen en het Haaksbergerveen. Bekijk de leukste actieve kinderuitjes in Overijssel hieronder.

Kabouterpad bij de Watermölle

Wat is er nou leuker dan een kabouterpad? In ongeveer een uur tijd bewandel je het Kabouterpad bij de Watermölle met kabouterbordjes en -huisjes. Dit maakt een ‘gewone’ boswandeling een stuk leuker voor kinderen. Voordat je aan het speuren gaat met je kinderen, ga je eerst even langs bij de kiosk van Restaurant & Hotel de Watermölle en haal je het kaboutertochtpakket op. In dit pakket vind je instructies, pakjes drinken en een lekkernij.

Na afloop wacht er nog een verrassing voor de kleintjes bij de kiosk. Heb je hele jonge kinderen? Geen probleem! De wandeltocht is er namelijk in diverse afstanden: van 900 meter tot 2.700 meter.

Waterpark het Lankheet

Een uniek uitje voor kids is Waterpark het Lankheet. Dit is een project op de grens met Gelderland, waarbij nieuwe vormen van landgebruik worden gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan waterzuivering door middel van rietvelden. Maak een mooie wandeling over de buggy-vriendelijke looppaden en bewonder het bijzondere landgoed. Voor grotere kinderen zijn de stapstenen in het water natuurlijk een must. Iedere eerste zaterdag van de maand is er overigens een toffe rondleiding!

Waterpark het Lankheet
Waterpark het Lankheet

Kinderboerderij in Haaksbergen

Een kinderactiviteit die nooit zal vervelen: het bezoeken van een kinderboerderij. Op Kinderboerderij Scholtenhagen in Haaksbergen vind je tal van diersoorten, van Lakenvelder koeien tot prachtige volièrevogels. Tussendoor kunnen de kleintjes zich uitleven in het speelweitje.

Een bezoek aan Kinderboerderij Scholtenhagen is gratis. Bij de ingang van de kinderboerderij staat een melkbus waarin eventueel een donatie gestopt kan worden. Dit wordt gebruikt voor het kopen van voer, dierenartskosten en het onderhoud van de verblijven.

De Hooge Esch in Buurse

Een wandeling bij het Buursermeertje rond je af met een bezoek aan De Hooge Esch in Buurse. Daar eet je niet alleen hele lekkere pannenkoeken, er is ook een speeltuin! Kinderen kunnen kiezen uit diverse kinderpannenkoeken of speciale kindermenu’s.

De buitenspeeltuin van De Hooge Esch is voorzien van een trampoline, groot springkussen en vele andere speeltoestellen. Helaas is het niet altijd mooi weer, maar ook daar is over nagedacht. De kids kunnen zich dan uitleven in de overdekte speeltuin.

De Hooge Esch in Buurse
De Hooge Esch in Buurse

Culturele attracties voor kinderen

Naast natuurpracht staat Haaksbergen ook bekend om haar rijke culturele erfgoed en geschiedenis. Haaksbergen heeft voor iedereen een cultureel uitstapje te bieden, ook voor de jongsten onder ons.

Museum Buurtspoorweg

Dé attractie voor kinderen is Museum Buurtspoorweg. Tickets klaar? Instappen maar! Tijdens deze nostalgische treinreis van Haaksbergen naar Boekelo leren kinderen alles over het treinreizen van vroeger. Zo zwaait de chef met een vlag en komt de conducteur langs om je kaartje te knippen.

Na de gave ontdekkingsreis rust je uit met wat drinken en iets lekkers in de Goederenloods. Kinderen vinden daar mooie kleurplaten, interactieve treinspelletjes en verkleedkleding.

Museum Sfeer van Weleer

In het Museum Sfeer van Weleer krijg je een kijkje in tradities van vroeger. Leer bijvoorbeeld alles over de boerendracht van vroeger en zie hoe een boerenkeuken van eerder eruitzag. Ben je benieuwd hoe mensen vroeger hun kleding wasten? Ook dat leer je. En misschien wel het leukste van allemaal: ontdek waar kinderen vroeger mee speelden. In het museum vind je namelijk ook een kinderkamer van vroeger.